Çin’in güneybatı eyaleti Sichuan’ın kentlerinden Meishan ile ABD’nin Kaliforniya kenti birlikte örnek bir akıllı kent kuracak. 6 yıl hayata geçecek olan akıllı kent, Meishan’ın Tianfu bölgesinde yer alacak. 3.7 milyar dolara mal olması beklenen kent, yeni enerji, bilgi teknolojileri alanında son teknolojilerle donatılacak ve 200’e yakın şirkete ev sahipliği yapacak.

Güneybatı Çin Eyaleti Sichuan ve Kaliforniya, 16 Temmuz Salı günü yapılan açıklamada bir akıllı kent projesi üzerinde çalıştıklarını duyurdular. Bu projenin amacı, yeni enerji, yeni nesil enformasyon teknolojisi, üst düzey imalat ekipmanı üreten girişimlere ev sahipliği yapmak.

Daha önce, Mayıs 2018’de, Meishan Belediye Başkanı Luo Jiaming ve Kaliforniya Çin merkezi Başkanı Jeffrey Chang, Chrengdu’daki 4. Çin-ABD Belediye Başkanları Forumu sırasında bir dostluk anlaşmasını imzalamışlar; bu çerçevede Meishan California Smart Town (akıllı kent) ortak inşasını açıklamışlardı.

Meishan’ın Tianfu bölgesinde yer alacak olan Meishan-California Smart Town yaklaşık 220 hektarlık bir alana yayılacak ve ortalama 26 milyar yuan (3,78 milyar ABD doları) tutarında bir yatırım yapılacak.

Kent yeni enerji, enformasyon teknolojisi ve en yüksek kalitede imalat ekipmanı içeren endüstri alanında araştırma ve geliştirmeye odaklı olacak. Projenin altı yıl sonra tam anlamıyla tamamlanarak faaliyete başlaması hedefleniyor. Proje tamamlandığında 200’den fazla firma kente yerleşecek olup bunlar arasında en az 50 adet ABD fonlarıyla oluşmuş şirket yer alacak.