Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) 31'nci Seçimli Olağan Genel Kurul'a hazırlırken, UTED Başkanı Necdet Aksaç Pazar günü gerçekleştirilecek genel kurul öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Geride kalan 5 yıllık sürede, hem mesleki hem de sektörün geleceğiyle ilgili çözüm odaklı bir duruş sergilediklerini ifade eden Aksaç, derneğin gücünü sahaya yansıttıklarını ifade etti.

Lisanslandırma süreciyle ilgili yapılan iyileştirme çalışmalarının lokomotifi olduklarını belirten UTED Başkanı Necdet Aksaç, "Lisanslandırma sürecindeki en büyük engellerden olan Temel Eğitim Tecrübe Kayıt Listelerinin güncellenmesini sağladık. Çalışmalarımızın sonuçlarından dolayı özellikle genç meslektaşlarımızdan çok olumlu tepkiler, sektörün paydaşlarından da büyük takdir ve destek aldık" dedi.

"Havacılık alanında eğitim alan gençlerle iletişimin gelişmesi adına Genç UTED oluşumunu hayata geçirdik" diyen Aksaç, görev yaptıkları süreçte meslektaşlarının bir araya gelebilmesi adına İstanbul Anadolu Yakasında bir lokal açtıklarını ve dernek tarafından çıkartılan derginin sektörün en çok okunan mercalarından biri haline getirildiğini belirtti.

Görevde bulundukları süre boyunca durmadan daha iyiye gidebilmek adına çalıştıklarını söyleyen Necdet Aksaç, meslektaşlarının ve dostlarının talebiyle yeniden aday olduğunu söyledi. Aksaç, yeniden göreve gelmeleri durumunda "Sivil havacılığımızın otoritesi SHGM’den, yapılan ortak çalışmaların alanının genişletilmesini ve tüm uçuşa elverişlilik süreçlerindeki çalışmalarda derneğimizin temsil edilmesine çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Aksaç, sözlerine şöyle devam etti:

""Gelenekten, geleceğe bağ kurma” çalışmalarımız daha bitmedi. Dernek tüzüğünü okuyanlar bu derneğin hafızasının olmadığı görecektir. Derneğin kim tarafından ne zaman kurulduğunu da tüzüğe ekleyeceğiz. Bunun sır olarak kalmasını istemiyoruz. Uzun yıllar derneğe hizmet ettiğini söyleyen büyüklerimin hayata geçirmediği vefalı yaklaşımı bu genel kurulda biz gerçekleştirecğiz. Sezarın hakkını sezara vereceğiz.

Bu Genel Kurul’da tüzüğümüzün her satırının yeniden değerlendirlmesini gündemimize aldık. Çelişkili ve karşılığı olmayan anlamsız ifadeleri tüzüğümüzden çıkaracağız."

UTED 31. Olağan Genel Kurulu 8 Mart Pazar Günü 08 Mart 2020 Pazar günü saat 11:00'de Maltepe'de bulunan Elite World Asia Hotel'de gerceklestirilecek.