İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu Sky News’te canlı yayın konuğu olarak Ian King’in sorularını yanıtladı. İstanbul Havalimanı’ndaki yolcu trafiği ve havacılık sektörü ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Samsunlu, salgın döneminde İstanbul Havalimanı’nda %30 civarında kapasite ile uçuşların devam ettiğini belirtirken, iç hatların dış hat uçuşlarına göre daha çabuk toparlanma eğiliminde olduğunu vurguladı.

Salgın döneminde İstanbul Havalimanı’nda en yoğun rotaların Rusya ve Ukrayna’ya olduğunu belirten Kadri Samsunlu, yaz döneminin beklentilerin altında geçtiğini belirtti.

Koronavirüs salgının yarattığı krizin derin ve etkilerinin uzun süreceğini ifade eden CEO Kadri Samsunlu, 2019 seviyelerine 2021 sonunda ulaşılmasını hedeflediklerini ancak son duruma göre bu toparlanmanın 2022 yılında hatta 2023 yılına sarkabileceğini ifade etti.

Kadri Samsunlu kimdir?

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın CEO'su Kadri Samsunlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, evli midir, hangi okuldan mezundur?

Samsunlu, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden 1991 yılında mezun oldu, işletme yüksek lisansını Missouri Üniversitesinde tamamladı. Çalışma hayatına mali analist olarak başlayan Samsunlu, 1995- 2006'da çeşitli yatırım şirketlerinde genel müdür ve yönetim kurulu üyesi sorumluluklarını üstlendi. Samsunlu, 2006 itibarıyla 3 yıl boyunca Romanya ve Türkiye'de yatırım ve kurumsal finansman danışmanlığı yaptı, 2009 yılından itibaren de enerji, inşaat, turizm, gayrimenkul, deniz yolu taşımacılığı ve havalimanı işletmeciliği sektörlerinde üst düzey yönetici olarak görev aldı.
İstanbul Yeni Havalimanının inşaatı ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin İcra Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevine sektörün deneyimli ismi Hüseyin Kadri Samsunlu atandı.