#Alitalia , yaklaşık bir ay önce içinde bulunduğu mali sıkıntıyı gerekçe gösterip, Air France -KLM `nin satın alma teklifini kabul ettiğini açıklamıştı. Air France -KLM , Alitalia `nın toplam değerini 138 milyon avro yani kendisinin iki günlük gelirine eşdeğer bir tutar olarak belirledi. Bu, kamuoyunun tepkisini çekti. Firmanın işçi çıkarıp, Milano `nun Malpensa Havaalanı`nı uluslararası uçuşlara kapatma planları ise tepkileri artırdı.

Eski başbakan ve ana muhalefet lideri Silvio Berlusconi `nin, "Geleceğin başbakanı, yani ben asla ulusal havayolumuzu satılmasına izin vermeyeceğim. Bu duruma el koyuyorum. Bankalar ve İtalyan işadamları Air France `a hayır deyip, saf dışı bırakmak için kollarımızı sıvayacağız. Elbirliği ile Alitalia `nın Airone`ye satılmasını sağlayacağız. `Ayağa kalk Alitalia !` sloganımız olacak. Bunu herkes bilsin" şeklindeki açıklamalarının ardından, işçi sendikalarının da birbiri ardına isteklerini sıralamaları üzerine Air France -KLM şirketi geri adım attı.

Önceki gece açıklama yapan Air France -KLM Başkanı Jean Cyral Spinetta, Alitali`yı satın almaktan vazgeçtiklerini söyledi. Müzakerenin yapıldığı salondan ayrılan Spinetta, salonun dışında bekleyen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu iş burada biter. Sendikanın teklifi kabul edilemez. Alitalia iflasla karşı karşıya" dedi.

Jean Cyral Spinatta`nın müzakerelerden ayrılmasından hemen sonra ise Alitalia Başkan ve Genel Müdürü Maurizzio Prato , görevinden istifa etti. Prato , "Bu firma lanetli. Bir şeytan kovucuya ihtiyaç var" dedi. Alitalia , günde ortalama 1 milyon avro zarar ediyor.