HAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Berksan yaptığı panele, aralarında İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) Başkanı Cemil Yıldız, My Teknik ve ACT Kargo CEO'su Yavuz Çizmeci, TALPA Başkanı Ali Ziya Yılmaz, Onur Havayolları CEO'su Şehabettin Bolukçu, Onur Havayolları İletişim Direktörü Rauf Gerz, HAVAK Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Ertüzün, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, ve İmage Halkla İlişkiler'den Betül Mardin konuşmacı olarak katıldı.
Medya Sektöre Zarar Verecek Haberler Yapmaktan Kaçınsın
Medya'nın havayolu şirketleri ile ilgili yaptıkları haberlerin sektöre zarar verdiğini, daha çok rayting peşinde koştuğunu, medyanın sektöre zarar verecek haberler yapmaktan kaçınması ve vatandaşa doğruyu anlatması gerektiğini ileri süren sektör temsilcileri “havalimanı muhabirlerinin önemini bildiklerini, kendilerine destek olunmasını istediler”
Kimse Gazeteciye Ders Vermeye Kalkmasın
Medyayı eleştiren sektör temsilcilerine cevap veren Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen'in sektör temsilcilerine “Medya sizin istediğiniz şekilde haber yapmaz. Bunu beklemeyin” şeklindeki cevabı 'salonda buz gibi bir hava estirdi'.
Gürgen konuşmasının devamında hem sektörün hem de medyanın birbirlerine muhtaç iki kurum olduğunun altını çizerek “öncelikli olarak herkesin işini doğru yapması” gerektiğini, “kimsenin gazeteciye ders verir gibi bilgi veremeyeceğini ileri sürdü.

Havalimanı muhabirlerini temsilen konuşan İstanbul Havalimanı Muhabirleri Derneği (İHMD) Başkanı Cemil Yıldız'da havalimanı muhabirlerinin sektör için olan önemine değinerek Havalimanı muhabirlerinin olaylara yaklaşım tarzlarının diğer gazetecilere göre çok daha farklı olduğunu kaydederek, “Bizler havalimanı muhabirleri olarak sektöre darbe vuracak haberler yapmamak için elimizden geleni yapıyoruz. İnsanların, havayollarına karşı kötümser bir bakış açısına sahip olmamaları için İHMD olarak açtığımız fotoğraf sergisinde bile kaza-kırım fotoğrafları kullanmadık. Bizlerin eksikleri yok mu? Tabi ki var. Ama bizler okuyuculara daha nitelikli ve bilgili haber yapabilmek için gereken özveriyi gösteriyoruz. Yoğun çalışma tempomuza rağmen İHMD olarak THY Teknik A.Ş. ile yaptığımız görüşmeler sonrasında havacılığın teknik konularıyla ilgili eğitimler almaya başladık” diyerek.
Gazetecilerin yaptıkları haberlerden genelde kimsenin memnun olmadığını, ancak en ufak bir olayda bile şirketlerin gazetecilere olay hakkında bilgi vermekten kaçındığını panelde anlatan Yıldız, “Herkes bizim iyi haber yapmamızı istiyor. Ancak herhangi bir kriz durumunda muhatap olacak, haber ile ilgili bilgi alabilecek birilerine ulaşmak mümkün olmuyor. Bilgi almak için aradığımız kişiler o an telefonlarını açmıyorlar. İnsanlar bizden haber bekliyor. Durum böyle olunca ister istemez ulaşılabilen en yakın kaynaktan alınan bilgilerle haberler yapılıyor. Bizlerin isteği, bu tip durumlarda karşımızda bize doyurucu bilgi verebilecek yetkililerin bulunmasıdır” diyerek sözlerini noktaladı.
İMAGE Halkla İlişkiler'den Betül Mardin ise havayolu şirketlerini suçlayarak “kriz anını iyi yönetemedikleni” iddia etti.
Mardin, “gazeteciler kriz durumunda doğru bilgiye ulaşacak birilerini arıyor ama, bu tür durumlarda muhatap olacak birilerini bulamıyor. Eğer haberin doğru olarak yayınlanmasını istiyorsanız krizi kendiniz yönetmelisizin. Daha doğrusu doğru haberi ve bilgiyi siz verin” dedi.
ergün zar