Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu. 5 ilde maske takmadan sokağa çıkmanın yasaklanmasının ardından bu yasak Bitlis ve Yalova için de geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, normalleşme sürecinin ardından yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarındaki artışa ilişkin bir açıklama daha yaptı. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bilgisini paylaştı. Bugün alınan karara göre, Bitlis’te de maske takmadan sokağa çıkmak yasaklandı.

Koca, paylaşımında “Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Hangi illerde maskesiz sokağa çıkmak yasak?

Koronavirüs salgını nedeniyle Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize, Şanlıurfa ve Bitlis ve Yalova’da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.