Bir taraftan savcılık diğer taraftan Hava-İş Sendikası, UTED ve TALTA’nın kurduğu araştırma komisyonu, uçak bakımı sırasında hayatı kaybeden THY Teknisyeni’nin ölümünde ihmal olup olmadığını araştırmaya devam ediyor.
Hava-İş yöneticileri önceki gün Tuğrul Tuna Beken’e saygı duruşu için kaza yerine gitti. Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, olayın sebeplerini personel ve vardiya şefleriyle konuşarak ortaya çıkarmaya çalıştı. Elim kazayla ilgili ortalıkta dolaşan farklı dedikodulara itibar etmeyen sendika yönetimi, soruşturmayı komisyon marifetiyle yaparak gerçeği ortaya çıkarmaya çalışıyor.
“THY TEKNİK AŞ’Yİ YÖNETİME GELİR GELMEZ UYARDIK”
Hava-İş Sendikası geçtiğimiz Cumartesi günü uçak bakımı sırasında kanat flaplarına sıkışarak hayatını kaybeden Tuğrul Tuna Beken’in ölümünde sorumluyu arıyor. Hava-İş sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mustafa Akgün, Tuğrul Tuna Beken’in Cumartesi mesaisinde elim bir kaza sonucu hayata gözlerini yumduğunu hatırlatarak, “Biz 2013 yılında Hava-İş yönetimine geldiğimizde iş güvenliği ve mesai saatleri konusunda THY Teknik AŞ yönetimine gerekli tüm uyarıları yaptık. Bir yıl zarfında mesai saatlerindeki sıkıntıyı aşamadığımız için 9 Eylül 2014 tarihinde THY Teknik AŞ yöneticileriyle tekrar bir araya gelerek aynı uyarıları tekrarladık” dedi.
“SON UYARIYI 3 MART’TA YAPTIK”
Kendisi de 24 yıl THY Teknik Hangarı’nda çalıştıktan sonra Hava-İş Yönetimine giren Mustafa Akgün, “Son uyarıyı Tuğrul Tuna Beken’i hayattan koparan kazadan yaklaşık iki ay önce yaptık. 3 Mart 2015 Salı günü hem Cumartesi mesaileri hem de 15 dakikaya indirilen çay molasının tekrar 30 dakikaya çıkarılması için THY Teknik AŞ yöneticileriyle görüştük. Ancak araya Nisan’daki THY Genel Kurulu girdi, yönetim değişti bu yüzden yine netice alamadık. Allah kimseye böyle acı vermesin, Tuğrul kardeşimiz için çok canımız yazıyor. Hangardaki çalışma ortamını çok iyi bilen bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki orada çalışan personelin kafasının çok rahat olması gerekiyor. Çünkü bu meslek gerek yorgunluktan, gerekse dalgınlıktan dolayı en küçük hatayı bile affetmez ve ölümle sonuçlanan bu tür üzücü olaylar yaşanabilir” diye konuştu.
“SORUMLU KİMSE BULACAĞIZ !”
Hava-İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Mustafa Akgün, Teknisyen Tuğrul Tuna Beken’in ölümüyle sonuçlanan kazanın sorumlularını er geç ortaya çıkaracaklarına dikkat çekti. Akgün, “Bunun için HAVA-İŞ, TALTA VE UTED yöneticilerinden oluşan bir araştırma komisyonu kurduk. Savcılık bir taraftan kendi adli soruşturmasını yaparken biz de komisyon olarak, kaza yerinde araştırmayı yapacağız. Bugün Boeing firmasından teknik ekip gelip kazanın yaşandığı 777 ER tipi uçakta inleme yapmış. Oradaki arkadaşlardan edindiğimiz bilgiye göre, uçakta kazayla ilgili bir sorun olmadığını söylemişler. Uçağın tekrar sefere verilebileceğini rapor etmişler. Ancak biz buna mani olduk. Çünkü bu soruşturma bitmeden, kazada ihmal olup olmadığı ortaya çıkmadan ve varsa bunun sorumlusu bulunmadan bu uçağın alel acele sefere verilmesi kanunlara aykırıdır. Hem bizim araştırma komisyonunuz, hem de savcılık kazanın uçaktaki bir arızadan mı yoksa başka bir ihmalden mi kaynaklandığını araştırmaya devam ediyor. Ancak sebebi ne olursa olsun Hava-İş Genel Başkanımız Sayın Ali Kemal Tatlıbal’ın da destekleriyle komisyon olarak bu soruşturmayı neticelendirip, eğer sorumlu varsa gereken cezayı almasını sağlayacağız. Çünkü bizim için önce çalışanlarımızın iş güvenliği gelir. Eğer biz bu soruşturmayı neticelendirmezsek, çalışmakta olan personelimiz psikolojik olarak iyice baskı altına girer, Allah korusun yine üzücü bir kaza yaşanabilir. Biz bundan korkuyoruz. Bir daha böyle üzücü kazalar yaşanmaması için bu soruşturmayı neticeye bağlayana kadar var gücümüzle çalışacağız. THY Teknik AŞ’de çalışan personelimiz, kendini sahipsiz bilmesin. Gerek mesai saatleri, gerekse diğer tüm problemleri için doğrudan sendikamıza gelip, çareyi burada arasın. Kapımız bize oy veren veya vermeyen tüm üyelerimize sonuna kadar açık” şeklinde konuştu.