Havaş simülatörlerin yazılım ve donanımını yeniledi

YUSUF ZENGİN

Havaalanları Yer Hizmetleri şirketi Havaş, İstanbul Havalimanı’nda eğitim simülatörlerinin yazılım ve donanımını yeniledi.

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerine yer hizmeti sunan ve Türk Hava Yolları (THY) ile TAV Havalimanları’nın ortak kuruluşu olan Havaş, İstanbul Havalimanı’ndaki eğitim simülatörlerinde yeniliğe gitti.

Türkiye’de sektörde ilk olan bagaj traktörü ve push back eğitim simülatörü Havaş tarafından İstanbul Havalimanı’na uygun olarak güncellenerek yeniden kullanıma alındı. Ayrıca Antalya Havalimanı’nda ise değişen park sahalarına göre yeniden modellenen simülatör yazılımının da kısa sürede devreye alınması planlanıyor.

29 HAVALİMANINDA HİZMET SUNUYOR!

Havaş; yurt içinde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Gaziantep, Gazipaşa-Alanya, Trabzon, Kayseri, Kastamonu, Konya, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Sivas, Adıyaman, Muş, Elazığ, Batman, Nevşehir, Sinop, Merzifon, Ağrı, Kütahya, Ordu-Giresun olmak üzere 27 havalimanında, yurt dışında Letonya’da Riga Havalimanı’nda ve Suudi Arabistan’da Medine Havalimanı’nda olmak üzere 2 istasyonda yer hizmeti sunuyor.

Havaş, müşterilerine daha iyi, kaliteli ve hızlı hizmet sunmak amacı ile İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda ise ithalat ve ihracat antrepo hizmeti sağlıyor.

YOLCU TAŞIMA HİZMETİ DE SUNUYOR

Havaş; Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Gazipaşa-Alanya, Hatay, Hopa, Kayseri, Konya, Malatya, Ordu-Giresun, Trabzon, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa Havalimanlarında, havalimanı ile şehir merkezi arasında uçak konforuna sahip otobüsleri ile yolcu taşımacılığı hizmeti veriyor