#İlker Aycı;Bu krizi de aşacağız

#havacılıkhaberleri

#Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı; Genel Kurul’da alınan kararlara muhalefet eden bir kişiye sert çıktı.

Aycı; ‘Tüm hissederların oy kullanma konusunda özgürlüğü ve hakkı vardır. Ancak bu süreçte Cumhurbaşkanımızın dün başlattığı milli seferlerbelik kampanyası şeklinde başlatılan insiyatifin aynı doğrultuda yönetim kurulu üyelerinin bu çabasını anlamaktan yoksun bu zihniyeti genel kurul huzunda kınıyorum’ dedi.

#havacılıkhaberleri

İlker Aycı’nın açıklamaları;

‘Bu ilgisiz alakası kötü niyetli şirketimize duyduğu hıncı ve hesaplaşmasını her genel kurulda bitiremeyen bu algı yoksunluğunu kınıyorum. Dünya havacılığı zor günler geçiriyor. Şirketimiz 87 yıllık tarihinde en zor mücadelesini yaşıyor. Bunu anlamayan bu arkadaşımızı ve kullandığı oy biçimini huzurlarınızda kınıyorum ve genel kurulumuzun da huzurunda bunu kayıt düşüyorum. Bunu unutmayalım diyorum’ dedi.

Aycı’nın son süreci özetlediği açıklamasında şu ifadeleler öne çıktı:

El ele vererek bu krizi aşacağız. Bizim yönetim kurulumuz yakın zamandaki en önemli krizleri yaşadı ve sonrasında rekorlar kırdı. Dünyanın en büyük havalimanına taşındık. Taşınmanın hemen ertesinde bayram ve yaz operasyonuyla sınandık. Zamanında kalkışta rekor kırdık.

Burada tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Varlık Fonu’na sağladıkları destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Hiç merak etmeyin, nasıl 2016’yı atlattıysak bu krizi de aşacağız. Asya’dan Avrupa’ya Afrika’dan Amerika’ya gelen fırsatları değerlendirmekle mükellefiz. Hiçbir meseleye takılmadan maliyet yapımızı dinamik mantıkla yöneteceğiz.

Bu şirket 2019 yılını yerde yatan MAX’lere, geç gelen NEO’lara, taşınma sonucu mecburen uçuş emniyeti gereği kapasiteyi kademe kademe artırmak zorunda kalmamıza ve binlerce uçuşu kesmemize rağmen başarıyla kapattık. Net karımızı artırdık.

#havacılıkhaberleri

Bütün uzmanlar yatırımcılar, rakiplerimiz bizden zarar beklediler. Ama biz yeni havalimanında hızlı adaptasyon ve çalışanlarımız ve ortaklarımızla birlikter başarılı bir yılı geride bıraktık.

Maliyet ve tasarruf konusunda da başarılı bir yol izledik. 2020 yılına da son derece başarılı ve hızlı girdik. Ancak Şubat ayından itibaren dünyayı etkisi alan Coronavirüs krizi bizi de etkilemiştir. Ancak bununla ilgili alternatif senaryolar üzerinde çalışıyoruz.

Unutmayın ki; Dünyanın en büyük 6. kargo filosuna sahibiz. 25 kargo uçağımız var. Şimdi yolcu uçaklarımızla da kargo taşımaya başladık. Haftada 50 sefer şu anda yolcu uçaklarımızla kargo taşıyoruz. Yakında haftada 100 sefere çıkaracağız.

#Kargo alanında dünyada ilk 5’e girmemize çok az kaldı.

İlerleyen dönemlerde maliyetlerimizi daha iyi yöneteceğiz. Etkin bir maliyet yapısıyla ilerleyeceğiz ve krizi aşacağız.