İstanbul Havalimanı oteli, 3 gün yüzde 100 dolu!

YUSUF ZENGİN

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanı oteli YOTEL’in 5-6- 7 Nisan’da yüzde 100 doluluk oranı ile çalışacağını söyledi.

İstanbul Havalimanı, pek çok yenilikle beraber yeni bir otel markasını Türk turizmine kazandıracak. İngiltere merkezli YOTEL, Türkiye’deki ilk işletmesini İstanbul Havalimanı’nda 30 Mart’ta kapılarını açmaya hazırlanıyor. Terminalin iki ayrı kısımda, toplamda 451 oda ile hizmet sunacak YOTELAIR ve YOTEL İstanbul Havalimanı, kapasite açısından dünyadaki havalimanı otelleri sıralamasında ilk üçe girecek. Otelin Genel Müdürlüğü’nü birçok uluslararası markada görev yapmış tecrübeli bir isim Bora Göymen, Satış Pazarlama Direktörlüğü’nü ise Bike Tökü yapıyor.

Londra, Amsterdam, Paris, New York, Boston, San Francisco ve Singapur’da faaliyet gösteren İngiltere merkezli hızla büyüyen YOTEL, dünyanın en yenilikçi konaklama deneyimi sunan markası olarak tanınıyor. YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, 30 Mart 2019’da açacaklarını ifade ederek, bir süredir rezervasyon almaya başladıklarını bildirdi. Göymen’in açıklamasına göre hava tarafında YOTELAIR, kara tarafında ise YOTEL markasıyla hizmet verecek otelin odaları konumuna göre 4 saatlik olarak 70 ve 150 Euro’dan satışa sunuluyor.

YENİ OTELLER YOLDA

“IGA ortaklığı ile hayata geçen projemiz şu ana kadar sadece YOTEL’in değil, dünyadaki terminal içinde konumlandırılmış en büyük havalimanı oteli projesi oldu” diyen Göymen, şöyle konuştu:

Küresel projeler devam ederken Türkiye’de de yeni lokasyonlara girmeyi hedefliyoruz. İstanbul’un daha da büyüyen küresel bir üsse dönüşmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. İleride de Türkiye’de hem İstanbul’da hem de potansiyeli güçlü diğer lokasyonlarda büyüme planlarımız mevcut. Havalimanının taşınmasının ardından ilginin daha da artacağını düşünüyoruz. YOTELPED markamızla Bodrum’da yer almak istiyoruz. Fırsatları inceliyoruz. Öte yandan İzmir Çeşme bölgesinin de markanın stratejisine uygun olduğunu düşünüyorum.

2023’TE 60 OTEL OLACAK!

YOTEL’in dünya çapındaki faaliyetleri hakkında da açıklama yapan Bora Göymen, şu anda dünyada 8 otelle hizmet verdiklerini belirterek, “Hali hazırda devam eden projeler arasında geçtiğimiz hafta açılan San Francisco’nun yanı sıra Singapur Changi Havaalanı’ndaki YOTELAIR ve Londra Clerkenwell, Dubai, Edinburgh, Miami ve Amsterdam’da da yeni şehir otelleri yatırımları var. YOTEL, 2021 yılında dünya çapındaki otel sayısını 29 otele, 2023 yılında ise 60’a çıkarmış olacak” diye konuştu.