Makedonya Havayolları ilk seferini gerçekleştirdi

Atatürk Havalimanı’na gelen Boeing 737 tipi Makedonya Havayolları uçağını, itfaiye araçlarının iki yandan su püskürterek karşılaması ‘apron’da güzel görüntüler oluşturdu.

Makedonya Havayolları’nın ilk seferini yapan Boeing 737 tipi uçak 132 yolcusuyla dün saat 11.25’de İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Uçak altında Makedonya Havayoları Türkiye temsilcileri tarafından karşılanan uçağın gelişi sırasında itfaiye araçlarının su püskürtmesi ilginç görüntülere sahne oldu. Uçaktan inen kabin ekibine çiçek verilirken, Dış Hatlar Terminali’nde de ilk seferle İstanbul’a gelen yolcuların da katıldığı bir kokteyl düzenlendi.

İlk seferle İstanbul’a gelen yolcular arasında yer alan Türk asıllı Makedonya Devlet Bakanı Adnan Kahir, bugün başlayan uçak seferlerinin iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişmesine de katkıda bulunacağını belirterek, “Şu an iki ülke arasındaki ticaret hacmi 120 milyon dolar. Bunu yakın gelecekte 500 milyon dolar seviyesine çıkarmak istiyoruz” dedi.

Kahir, Türk işadamlarını da Makedonya’da yatırım yapmaya davet ederek, “Makedonya’da yatırım için oldukça uygun şartlar mevcut. Vergilerimizi çok düşük seviyeye çekerek yatırımcılar için her türlü kolaylığı sağladık” diye konuştu.

MAT’ın Genel Müdürü Bojan Sodnik, Seferlerin başlamasının iki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunacağına vurgu yaptı.
Adria Airways, Montenegro ile Makedonya Havayolları Türkiye Satış Temsilciliğini yapan Zenith Servis’in Genel Müdürü Hidayet Coşar da, şu an pazartesi ve Perşembe günü yapılmaya başlanan karşılıklı seferlerin, 17 Şubat’ta Cumartesi gününün de eklenerek haftada 3 sefere çıkaracaklarını söyledi. Makedonya’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na yapılan yapılan ilk sefere aralarından şirket yetkililerinin ve basın mensuplarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin Makedonya Büyükelçisi Taner Karakaş’ta ilk seferle İstanbul’a gelenler arasında yer aldı.