#Şükrü Can’ın görevinden alındı

13 yıl önce alınan 11 adet RJ tipi uçağın üretici firmaya iadesinin tamamlanması nedeniyle THY teknik personeli ile Can, apronda deve kesmişti. Can, görevden alınarak genel müdür emrine çekilmişti. Bakanlık yetkilileri, THY üst yönetiminin kesimden haberdar olmasının ya da olmamasının idari ve maddi cezaya yol açacağını belirterek şunları kaydetti:

“Türkiye’nin itibarı sarsıldı”
“Aprona hayvan sokulması da, devenin içinde bulunduğu aracın kontrol edilmemesi de önemli bir güvenlik zafiyeti. Bu aracın içinde top, tüfek, silah da olabilirdi. THY Genel Müdürü Temel Kotil’in, yönetim kurulunun bilgisi olmadan bu iş nasıl yapılır? Bu konu da araştırılacak. Kesimin, hayvan kesim yerleri dışındaki bir alanda gerçekleştirilmesi de ayrıca inceleniyor.” Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri de, şu ana kadar ICAO’dan bir tepki gelmediğini belirterek, şunları söyledi: “ICAO, ‘Bu devenin apronda işi ne?’ diye Türkiye’ye soracaktır. Yolcuların aranarak alındığı alana hiçbir kontrol olmadan deve getiriliyor. ICAO’nun Türkiye’den açıklama isteme ve uyarma yetkisi var. Ancak herhangi bir maddi yaptırım söz konusu değil. Türkiye’nin havaalanı güvenliği konusunda itibarının sarsılması ve komik duruma düşmesi söz konusu.”

#Şükrü Can, çok sayıda ülkede çalıştı

THY’de yaşanan “deve skandalı”nın fikir babası olduğu gerekçesiyle THY Teknik Uçak Bakım Başkanlığı görevinden alınan Şükrü Can’ın, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile İTÜ Makine Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden dönem arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Üniversiteden 1983’te Kotil’le birlikte mezun olan Can, 1987’de THY’de Boeing 727 Proje Mühendisi olarak iş hayatına adım attı. İngiltere menşeili Gamit Limited şirketinde Nisan 2000’de Uluslararası Teknik Başkanı olarak görev aldı. Amerikan Uçak Leasing Firması Finova Capital Corporation’da teknik temsilci olarak da çalışan Can, Hamburg’da ve İsviçre’de Jet Aviation firmasında VIP uçaklarının proje koordinatörlüğünü yürüttü. Ekim 2004’ten itibaren Gamit Limited’ın İngiltere merkezinde, teknik, proje ve kalite müdürlüğünü yürüttü. Can, Haziran 2005’te de THY’ye döndü. Kombassan’a ait Air Alfa’da da genel müdürlük yapan Can, İngiltere, Fransa, Singapur, Malezya ve Endonezya’da da çalıştı.

Kurban dünyada haber oldu
THY’da son RJ-100 tipi uçağın elden çıkarılması üzerine, çalışanlar tarafından apronda kesilen deve, Almanya’da yayımlanan Der Spiegel dergisinin sayfalarında yer buldu. Haberde, Türk basınının, devenin kesilmeden önceki ve kesildikten sonraki parçalanmış resimlerini yayımladığı ifade edildi. Devenin sadece özel durumlarda kurban edildiğini, Kurban bayramlarında ise genellikle boğa ve koç gibi daha küçük hayvanların kesildiğini vurgulayan Spiegel dergisi, olay sonunda Şükrü Can’ın görevinden alındığını da belirtti.

“Vahşet” dendi
Apronda deve kesme, Liberation gazetesinin internet sitesinde “İstanbul Havalimanı’nda deve kurban edildi” başlığıyla duyuruldu. Haber, “Eğer apronunda bekleyen bir yolcu uçağın penceresinden dışarı göz atacak olsa, eşine ender rastlanan bir manzaraya tanık olurdu” ifadesiyle devam etti. Haberde, “Dünyanın en iyi havayolları şirketlerini bir araya toplayan Lufthansa Star Alliance’ın, THY’yi geçen hafta içinde bünyesine kabul etmesinden kısa bir süre sonra bu olayın kötü etki yaptığı” belirtildi. Gazetenin okurlarının çoğu da olayı ‘vahşet’ diye niteledi.