Pilot yolculardan para istedi!

YUSUF ZENGİN

Irak Havayolları uçağının yakıt parası ödenmeyince kalkışına izin verilmedi. Kaptan pilotun para toplanmasını talep ettiği yolcular ise bu isteği kabul etmedi.

Kartaca Havalimanı’nda ilginç bir olay yaşandı. Irak Havayolları, yakıt borcunu ödeyemeyince uçağın Tunus Kartaca Havalimanı güvenlik elemanları tarafından kalkışı yasaklandı.

PİLOT YOLCULARDAN 3 BİN DOLAR İSTEDİ!

Olayı cep telefonuyla kaydeden Iraklı bir yolcu, uçağın yakıt parasının ödenmemesi nediyle kalkışının yasaklandığına dikkat çekerek, uçağın pilotunun ise yolculuğun devam etmesi için yolculardan aralarında 3 bin dolar toplamasını istediğini söyledi.

YOLCULAR PARA TOPLAMADI

Parayı toplamayan yolcular, uçuş yasağının kaldırılması ve sorunun çözülmesini yerde oturarak bekledi. Irak Havayolları, konuyla ilgili açıklama yapmazken, Tunus’un Bağdat Büyükelçiliği tarafından açıklama yapıldı.

PİLOT YAKIT PARASINI GECİKTİRMİŞ

Büyükelçilik yaptığı açıklamada uçağın havalimanı tarafından alıkoyulmadığı ancak pilotun yakıt parasını ödemeyi geciktirmesinden kaynaklandığını söyledi.

Açıklamada, Tunuslu Havalimanı yetkililerinin Irak’ın Tunus Büyükelçiliği ile koordine sağlayarak gereken paranın ödenmesinin ardından uçağın seferini yaptığını bildirdi.