Pilotların apoletlerinde yıldız olmayacak!

YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları (THY) kokpit ekibi üniformalarında 15 yılını dolduran pilotlara takılan yıldız uygulamasına yeni kıyafetlerle birlikte son verildi.

THY’de değişen üniformalarla uzun yıllar devam eden bir uygulama da kaldırıldı. Şirkette, kaptanlıkta 15 yılını dolduran pilotların 4 sırmasının yanına bir de yıldız ekleniyordu. THY Uçuş İşletme Başkanlığı, üniforma değişimiyle birlikte tamamlayıcı aksesuar kullanımı konusunda flaş bir karar aldı.

Uçuş İşletme Başkanı Ramazan Sarı imzasıyla ekiplere gönderilen bildiride üniformaları takılan ydın uygulamasına son verildiği kaydedildi.

İşte o yazı:

Dağıtımı gerçekleştirilen yeni uniformaların 6 Ağustos 2019 tarihi itibari ile giyilmesi talimatı 2019- 21 nolu odak duyuru ile iletilmiştir. Uçuş ekiplerimizden gelen geri bildirimlerde PR.70.012 Kaptan ve ikinci Pilot Kılık Kıyafet Prosedürü içinde yer almadığı halde “yıldız” uygulamasının kaldırıldığı ve bu durumun ilgili prosedüre aykırılık oluşturduğu ifade edilmektedir.

Bahse konu prosedür içinde muhtelif güncellemeler yapılmış ve halihazırda onay süreci devam etmektedir. Bu kapsamda yeni uygulamada “yıldız” uygulaması da kaldırılmıştır.

YILDIZLI KAPTAN PİLOT OLMAYACAK

THY’de; pilot adayları 2 sırma, first officerlar 3, kaptan pilotlar da 4 sırma ile uçuşlara giderken kaptanlıkta 15 yılını dolduranlar 4 sırmanın yanına bir de yıldız ekliyordu. Alınan karar sonrasında THY’deki yıldızlı kaptan dönemi de sona erecek.