Qatar Airways ‘Uçuşlar da Sorun Yok’

Bu haftanın başlarında, 2017 yılına ait mali yıllık raporunu yayınlayan Qatar Airways, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,7’lik bir artışla net karı 541 milyon dolar olarak açıkladı. Şirket, uçuşların yüzde 90’ı, planlanan kalkış saatinden sonra 15 dakika içinde gerçekleştiğini belirterek, 2017-2018 döneminde 24 tane yeni güzergâh ekleyerek iddialı genişleme planlarını devam ettirdiğini açıkladı.


Qatar Airways Grup CEO’su Akber Al Baker, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nü, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’nin uyguladığı ablukayı yasadışı ilan etmeye davet etti.
Uçuş ağının büyük çoğunluğu mevcut durumlardan etkilenmediğini, uluslararası uçuşları sorunsuz bir şekilde devam ettiğini söyleyen Al Baker, “Buradaki hedefimiz, mevcut durumlardan etkilenen tüm yolcularımıza destek sağlamak ve ödüllü hizmetimizi sunmaya devam ettiğimizden emin olmaktır. Uçuş ağımız önümüzdeki ay hizmete başlayacak iki yeni destinasyonla genişlemeye devam edecektir. Bildiğimiz tek şey, işlerimizin normal seyrinde devam ettiğidir” dedi.
CEO Akber Al Baker, yapılan blokajın hukuksuz ve sivil havacılık haklarının tanındığı anlaşmayı doğrudan ihlal ettiğini belirterek “Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nü (ICAO), bu blokajı yasadışı ilan etmeye davet ediyoruz. Biz politik bir kuruluş değiliz, havayolu şirketiyiz ve bu blokaj bize sağlanan haklardan bizi tamamıyla mahrum bırakmıştır” şeklinde konuştu.