Rüzgarlar uçuşları etkiliyor!

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, iki ayı aşkın süredir uçamayan Boeing 737 Max uçaklarının durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu konuda Boeing ile sıkı iş birliği içindeyiz. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da, kayıplarımızın tazmin edilmesi de bunun bir parçası” dedi

Ne olacak 737 Max’lar?

Aycı, ABD’li uçak üreticisi Boeing’e ait 737 Max model yolcu uçaklarının yere indirilmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili soruyu şöyle cevapladı: “Hemen hemen her hafta Boeing ile çok sıkı görüşmeler yapıyoruz. Bu hafta içinde yine onların CEO’su bana ziyarete geliyor.

Bu konuda en üst düzeyde karşılıklı görüşmeyi, garantileri, çözümle ilgili süreci beraberce bir kere daha ele alacağız. Bu anlamıyla da gerek yerde bekleyen uçaklarımız gerek onların fabrikasında almayı bekleyen uçaklarımızın akıbeti konusunda ve dünyada şu anda bekleyen yerdeki uçaklar konusundaki en detaylı, net ve üst düzey bilgiyi vermek üzere bu hafta bana geliyorlar.

Cuma günü görüşme gerçekleşecek. Bu görüşmeden sonra şimdiye kadar bize verdikleri bilgiler ve karşılıklı olarak yaptığımız görüşmelerin ışığında ortaya koyacağımız soruları, yaklaşımları, beraber değerlendirmeleri yaptıktan sonra da yeni planlarımızı gözden geçireceğiz. Beklentimiz bu işin bu yaz bitmeden çözülmesi.

Aldığımız bilgiler de yaz ortası gibi bu sorunun çözüme kavuşturulacağı şeklinde ama ben Cuma günkü görüşmeyi tamamladıktan sonra daha net bilgiyi sunabilirim. Bu anlamıyla (Boeing ile) sıkı iş birliği ve görüşmemize devam ediyoruz. Çok boyutlu görüşüyoruz. Tazminat da bunun bir parçası, kayıplarımızın tazmin edilmesi bunun bir parçası.” THY’nin 15 adet Boeing 737 Max uçağı şu anda uçamıyor.

Rüzgarlar uçuşları etkiliyor

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı’nda hava koşullarından da bahsederek, “Özellikle güneyli rüzgarların olduğunda, hava durumuna bağlı olarak, tıpkı Atatürk Havalimanı’nda yaşadığımız güneyli operasyon günleri gibi, burada da benzeri bir biçimde zaman zaman kapasitemizde dalgalanmalar meydana getirdiğini zaten tecrübeli yolcularımız gayet iyi biliyorlar. Bu anlamıyla kamuoyuna verilen yanlış ve doğru olmayan bilgilerin onları yanıltmasını istemiyorum” değerlendirmesini yaptı.