Siber Saldırılarda Türkiye İlk Beşte

Uluslararası ilişkilerde ve ülkeler arasında yaşanan gerginlikler siber saldırıların artmasında önemli rol oynuyor. Türkiye de, dünyada en fazla siber saldırıya uğrayan ilk beş ülke arasında. Amerika, Rusya, Çin ve Hindistan’ın ardından Türkiye geliyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte olası siber saldırılara karşı korunmak büyük önem arz ediyor. Veriler, Türkiye’de 20 bin dünyada ise 3 milyon siber güvenlik uzmanına ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

#SİBER GÜVENLİK PAZAR PAYI 120 MİLYAR DOLAR

Savunmadan sağlığa, enerjiden ulaşıma her alanda nesnelerin interneti ve güvenliği çok önemli. Devletler, kamu kurumları, sosyal platformlar, KOBİ’ler ve özel şirketler sunduğu hizmet ve ürünler ile iletişimlerini artık sanal ortamlar üzerinden gerçekleştiriyor. Bu anlamda siber güvenlik pazar payının 120 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Sparta Bilişim Kurucusu Alper Başaran, “Türkiye’nin aldığı pay yalnızca 45 milyon dolar. Kalanını ise dışarıya aktarıyoruz. Bu da Türkiye’nin bu pazara yatırım yapmasını ve ürün geliştirme çalışmalarını artırmasını gerektiriyor” dedi.

#DÜNYANIN İLK SENARYO TABANLI SERTİFİKALI ETİK HACKING EĞİTİMİ

Sparta Bilişim, dünyada bir ilk olan Hack2Escape, senaryo tabanlı ve uygulamalı bir siber güvenlik eğitim programı başlattı. Hack2Escape senaryosu gereğince katılımcıların yüksek güvenlikli bir kamptan kaçabilmesi için ağ ve sistem sızma testi eğitimi, web uygulama sızma testi eğitimi, Python ile sızma testi aracı geliştirme, sızma testlerinde Powershell kullanımı, siber güvenlik teknolojileri ve antivirüs atlatma ve EKS sızma testi eğitimleri verilecek. Katılımcıların, bu eğitimlerden sonra eş zamanlı olarak öğrendikleri uygulamaları kullanarak senaryo gereği kamp sistemlerini hackleyerek kaçmayı başarmaları gerekecek. Siber güvenlik alanına ilgi duyan her düzeyde katılımcıya uygun olacak eğitimin süresinin 4 gün olduğunu belirten Başaran, “Eğitim eylül ayında Marmaris’te çam ve günlük ormanlarda düzenlenecek. Uçak bileti, havaalanı transferleri, tam pansiyon konaklama ve etik hacking eğitimini paket olarak sunuyoruz. Amacımız siber güvenlik eğitimini sıkıcı sınıf ortamlarından çıkartıp, senaryo tabanlı bir kaçış oyunu ile daha verimli hale getirmek.” diye konuştu.