İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programı öğrencileri mock-up eğitimini Türk Hava Yolları (THY) Flight Training Center’da tamamladı.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemini THY’nin modern eğitim merkezinde tamamlayan İEÜ Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri 2. sınıf öğrencileri, eğitimde uçuş anında yangın, tazyik boşalması, mecburi iniş, iniş takımlarının açılmaması veya kırılması gibi yaşanabilecek acil durumları gerçekçi simulatörlerde deneyimledi.

İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, öğrencilerin simüle edilmiş yolcu kabinlerinde denize ya da karaya zorunlu inişte yaşanabilecek olası tehlikede yolcuların kurtarılmasının gerçekçi sahnelerle uyguladığını belirterek, “Mecburi iniş sonrasında hızlı tahliye yöntemleri gibi derste teorik olarak anlatılan bilgiler eğitim esnasında uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Mock-up eğitiminde; Boeing B 737 ve Airbus A 320 uçak tiplerinde kullanılan kapıları açıp, kapama eğitimi uygulamalı olarak her öğrenci için gerçekleştirildi. İEÜ Meslek Yüksekokulu olarak iki yıl boyunca kabin memuru adaylarına verilen sınıf içi eğitimlerinin yanı sıra mock-up’daki uygulamalı eğitimlerle öğrenilen bilgilerin kalıcı olması sağlandı” dedi.