Sivri Kaptan bu kez sonsuzluğa uçtu..

FAİK KAPTAN

Selahattin Sivri THY’nin Kaptan Pilotlarındandı. Emekli olduktan sonra çocuklarına ve torunlarına daha yakın olmak için Antalya’da yaşıyordu. Mutluydu. Uzun ve yorucu gökyüzü macerası bitmiş huzurlu günler başlamıştı. Ancak son zamanlarda kendisini pek iyi hissetmiyordu.
 Bunu kendisine gönderdiğim kitabımla ilgili olarak yaklaşık 20 gün önce yaptığım telefon görüşmeleri sırasında anladım. Konuşmasında biraz sıkıntılıydı.
Ona hiç bir hastalığı yakıştıramazdım. Bence THY’nin en yakışıklı pilotuydu. Karşıdan gelirken yürüyüşünden, gülümsemesinden, hayat dolu selamlarından bunu anlardınız.
 Sivri Kaptan’la özel bir tanışıklığım vardır. Kendisi dünyada ilk kez UFO, yani belirlenemeyen uçan cisim gören ve gördüğünü doğrulayarak açıklayan resmi görevli bir Pilottu. Resmi görevli diyorum, çünkü o dönemlerde THY salt devletindi.
 Bu kez sonsuzluğa uçtu. Yolu ışıklar içinde olsun. Allah Rahmet Eylesin.
 HÜRRİYET’TE MANŞET OLDU.
 Havalimanı’nda bir ömür yaşadım. Yaptığım haberlerin sayısını tahmin bile edemem. Bunlardan, bir pilotun UFO görmesi olayının ayrı bir yeri vardır. Kısaca perde arkasını anlatayım:
 ” Pilotlar odasında çıkan bir söylenti benim de kulağıma geldi;
 ‘ Sivri Kaptan UFO görmüş.”
Bunun peşine düştüm. Önce Selahattin Sivrinin uçuş programını buldum. Yaklaşık 5 gün sonra yurt dışında bir yerden geliyordu. Şu anda iç hatlar olarak binada 109 nolu açık kapı önünde kendisini bekledim.
 Yaklaştım ve kendimi tanıttım. UFO olayını duyduğumu söyledim. Biraz bilgi istedim. Önce kesinlikle konuşamayacağını, bu konuda şirketin kesin talimatı olduğunu söyledi. Israr etmedim.
 Bu kez Genel Müdür Cem Kozlu’ya ulaştım ve izin istedim. Uzun bir aradan sonra kısa bir röportaj için izin çıktı. Sivri Kaptan’ın tekrar yolunu gözlemeye başladım.
 NEZİH BEYİN ODASINDA.
 Sivri Kaptan beni bir kez daha karşısında görünce, ” Senden kurtuluş yok galiba ” dedi.
 Üç gün sonrası için randevulaştık. Kendisi de çek etmek istiyordu. Telefon numarasını verdi, ayrıldık.
 Üç gün sonra telefon ettiğimde bana, ” Bu görüşme havalimanında olmasın. Gazetede olursa daha iyi olur” dedi.
 Bu teklif benim için daha iyiydi. Rakiplerim görmeyecekti.
 Kendisini gazetenin aracıyla evden aldırabileceğimi söyledim. Kabul etmedi ve ” Ben taksi tutar gelirim” dedi.
 Dediği gibi ertesi gün saat 14.00’te Hürriyet’in Cağaloğlu’n da ki o ünlü binası önüne geldi.
 Ben kendisini İstihbarat Servisinde kabul edecektim. Ancak Genel Müdürümüz Nezih Demirken olayı duymuş ve konuşmanın üçüncü kattaki kendi makam odasında yapılmasını istedi.
 Bu habere verilen önemi gösteriyordu.
 Bu odada sadece ikimiz vardık. Sadece ilk 15 dakika içinde bir arkadaşım fotoğraf çekmek için geldi. ve gitti.
 Sivri Kaptan, THY’nin Zürih-Antalya seferi sırasında 11 bin metre yükseklikte birden yanlarında belirlenen UFO ile ilgili tüm detayları anlattı. Burada bu detayları yazmak istiyorum. İsteyenler Google ve de You Tube’de okur, izleyebilirler. Hele You Tube’de bir arkadaş benim yazdığım haberi kelimesi kelimesine okuyup kendi malıymış gibi satıyor.
 KIYAMET KOPTU.
 Haber ertesi gün Hürriyet’te manşet olunca kıyamet koptu. THY Genel Müdürü basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldı.
Toplantıya tüm TV ve Gazetelerin muhabirleri katıldı. Toplantıda Sivri Kaptanla birlikte ikinci kaptan da katıldı. O da olayı onayladı.
Daha sonraları Selahattin Sivri Kaptanla dostluğumuz yıllar içinde devam etti. Özellikle grevli yılların başında ve sonunda yaşadıklarımız.
 Nur içinde yat sevgili Sivri Kaptan. Sevgili ailene sabırlar diliyorum.
 Allahın Rahmeti Üstünden Eksik Olmasın.