Tailwind Havayolları: “Kimseyi işten çıkarmayacağız”

Tailwind Havayolları Genel Müdürü Mehmet Bostan, havacılık sektörünün yaşadığı global krize ilişkin, “ Son dönemde 10-12 civarında tahliye uçuşu gerçekleştirdik. Onun dışında operasyonlarımız durdu. Tedbirlerimizi aldık, kimseyi işten çıkarmayacağız” dedi.

Havacılık sektöründe yaşanan global krizin etkilerini Türkiye’deki havayolu şirketleri de derinden hissediyor. Antalya’da tarifesiz operasyonlar yürüten Tailwind Havayolları da, krizin etkisiyle operasyonların büyük bölümünü gerçekleştiremiyor. Özellikle son iki haftadan bu yana üçüncü ülkeler arasında tahliye uçuşları gerçekleştiren Tailwind Havayolları’nın Genel Müdürü Mehmet Bostan, Airporthaber’e yaptığı açıklamada “ Son dönemde 10-12 civarında tahliye uçuşları gerçekleştirdik. Üçüncü ülkeler arasında yaptığımız tahliye uçuşları oldu. En son Bağdat ile Almanya arasında yabancı ülke vatandaşlarını taşıdık. Dün ise Türkiye’deki Kazak öğrencileri ülkelerine ulaştırdık” dedi.

Tahliye uçuşlarında kokpit ve kabin ekipleri için devletin belirlediği sağlık güvenliği tedbirlerini aldıklarının altını çizen Bostan, “Bu uçuşlarda yolculara sadece su ikram ediyoruz. Kabin ekiplerimiz eldiven ve maske ile çalışıyorlar. Uçuşlardan sonra ise 14 gün kontrollü karantinada kalıyorlar. Uçaklarımız ise uçuş sonrası dezenfekte ediliyor” diye konuştu.

Coronavirüs etkisiyle bir takım ekonomik tedbirler aldıklarının da altını çizen Bostan, kendisi dahil personel maaşlarında indirime gittiklerini açıkladı.
Giderleri minimize etmenin yanı sıra İş Kur’a da kısa süreli çalışma teşviği için başvurduklarını kaydeden Bostan, “ Uçaklarımız kendimize ait ve dolayısıyla uçaklar için kira ödemiyoruz. Bu bizim en önemli avantajımız. Bu dönemde tedbirlerimizi alacağız ama asla işçi çıkarmayacağız. Önümüzdeki Mart’a kadar da olsa idare edecek gücümüz var. Ben dahil hepimizin fedakarlık yapacağı bir süreci yaşıyoruz” dedi.

MEHMET BOSTAN KİMDİR?

2006 yılında kurulan Türk-İngiliz ortaklığı Tailwind Havayolları’nın Genel Müdürü Mehmet Bostan oldu. Saint Benoit Fransız Erkek Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi ve İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü’nden mezun Mehmet Bostan, sivil havacılık sektöründe 1990 yılında çalışmaya başlayarak çeşitli kuruluşlarda bakım, kalite ve emniyet yöneticiliği pozisyonlarında görev yaptı. Kuruluşundan bu yana çeşitli unvanlarla görev aldığı Tailwind Havayolları’nda 2016 yılından beri Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda bulunan Bostan, gerçekleştirilen atama ile şirketin Genel Müdürlük görevine getirildi. İngilizce ve Fransızca bilen Mehmet Bostan evli ve Ali isminde bir erkek çocuk babası.