THY ile Oman Air Arasında Ortak Uçuş Anlaşması

Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (TK) ile Umman’ın ulusal havayolu şirketi Oman Air (WY) arasında var olan çift taraflı ve serbest satış esasına dayalı kod paylaşımı anlaşması İstanbul ve Maskat ötesindeki seyahat noktalarını kapsayacak şekilde genişletildi.

Kod paylaşımı anlaşmasının genişletilmesi çerçevesinde Türk Hava Yolları, Oman Air’ın icra ettiği Maskat-Dubai tarifeli seferlerinde kendi uçuş kodunu kullanabilecek. Buna mukabil, Oman Air da, Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağından faydalanarak, milli havayolunun Cenevre’ye düzenlediği tarifeli seferlerde kendi uçuş kodunu kullanarak satış yapabilecek.

Türk Hava Yolları ve Oman Air arasındaki kod paylaşımı anlaşması, 2013 yılının Aralık ayında imzalanmış olup, Oman Air’in (WY) 1 Haziran 2018 itibariyle Maskat-İstanbul güzergâhında seferlerine başlamasıyla birlikte karşılıklı hale getirilmişti. 2019 yılının Şubat ayında ise Oman Air’ın Salalah ve Türk Hava Yolları’nın da Roma ile Kopenhag seferleri kapsamında taraflar arasındaki anlaşma genişletilmişti.

Bugün, mevcut kod paylaşımı anlaşmasının genişletilmesi sayesinde her iki taşıyıcı tarafından düzenlenen uçuşlarla yolcular, İstanbul ve Maskat ötesinde daha fazla seyahat imkânına sahip olabilecek. Böylelikle hem bayrak taşıyıcı havayolu şirketlerinin, hem de ülkelerinin ticari ortaklığı artacak.