YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları’nın (THY), yüzde 49 oranındaki kamu payının Katar’a satıldığı iddia edildi. İddianın kaynağı ise Katarlı gazetecilerin Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker’e dayandırdıkları sosyal medya paylaşımları oldu. THY ise haberi yine yalanladı.

THY’nin Katar’a satışı iddiaları, sosyal medyada bir kez daha gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri’nin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı devlet filosuna katılan VIP uçakla ilgili yapılan eleştirilere, “O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verilecek böyle bir uçak CHP’yi niye rahatsız ediyor?” şeklinde açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca “Katar bu uçağı satıyordu. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti; ‘Ben Türkiye’den para almam; bunu Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum’ dedi. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir” dedi.

İLKER AYCI DA YALANLAMIŞTI!

Tüm bu açıklamalara rağmen THY’nin Katar’a satıldığı iddiaları sık sık gündeme geldi. Bu iddianın geçen hafta da gündeme gelmesi üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yatırımcılar yanıltılmaya çalışılıyor. Seçim döneminde özellikle bu tür haberler çıkarılıyor. Her seçim döneminde yalan haberler. Ne böyle bir görüşme var. Türkiye, THY’den memnun. THY, Türkiye’nin gurur markası. Böyle bir satış düşüncesi yok. Son derece yalan bir haber” dedi.

BU KEZ KATARLI GAZETECİLER ‘SATILDI’ DEDİ!

Ancak şoke eden iddia bu defa Katarlı gazeteciler tarafından gündeme getirildi. Sosyal medyada gündem olan iddia birçok sosyal medya kullanıcı tarafından da tepki gördü. Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Sayın Akbar Al Baker’in söylediği iddia edilen açıklamada, Katar Havayolları’nın THY’nin yüzde 49’luk kamu payını aldığı kaydedildi.

THY YİNE YALANLADI!

THY’nin Katar Havayolları’na satıldığına ilişkin iddialar üzerine THY’den yeni bir yalanlama geldi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Markamız hakkında farklı zamanlarda ortaya atılan ve yeniden gündeme gelen “Türk Hava Yolları Satılıyor” başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız paylaşımlar ile ilgili hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.