Gökyüzü HaberciE-dergisini okumak için tıklayınız

YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş ile Özçelik İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden yine sonuç çıkmadı. Toplantıda, ‘ücret, iyileştirme ve imza parası’ konularında anlaşma sağlanamadı.

THY Teknik ile Özçelik İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin sonuncusu bu sabah gerçekleşti. Ancak görüşmeler yine anlaşmazlıkla sonuçlandı. Uzun süredir devam eden görüşmeler, ara bulucu sürecine girmişti. Söz konusu süreçte dün başlayan görüşmelerle Toplu İş Sözleşmesi’nin anlaşmaya bağlanması beklenirken, uzlaşma çıkmamış ve görüşmelerin bugüne ertelenmesi kararlaştırıldı.

Sabah saatlerinde başlayan görüşme az önce sona erdi. Başta ücret olmak üzere bazı sendika taleplerinde anlaşma sağlanamadı. THY Teknik’in 1 hafta içinde geri adım atmaması halinde grev kararı çıkması bekleniyor.

SENDİKA’DAN AÇIKLAMA

Toplantı sonrası Özçelik İş Sendikası tarafından şu açıklama yapıldı:
Değerli üyelerimiz,
6. Dönem TİS ile ilgili bugün saat 10.30’da başlayan ve 14.30’a kadar devam eden görüşmelerde uyuşmazlık konusu olan ücret, iyileştirme ve imza parası hususlarında bir anlaşma sağlanamamıştır. Yasal süreç devam etmektedir. Üyelerimizin hak ve menfaatlerine uygun değerlendirmeler yetkili kurullarımızca yapılacaktır. Yeni gelişmeler siz değerli üyelerimizle paylaşılacaktır.
Saygılarımızla
Özçelik İş Sendikası