Özçelik-İş'ten yapılan açıklamada THY Teknik yetkililerinin 2021 Aralık ayı sonuna kadar yüzde 30 kesinti yapılması ve geriye dönük bir telafinin de yapılmayacağını içeren teklifin değerlendirmeye alındığı belirtildi.

İşte Özçelik-İş Sendikası'nın açıklaması;

THY Teknik A.Ş. yetkili mercileri tarafından, Havacılık Şube Başkanımız ve şube yöneticilerimizle bir görüşme yapılması talep edilmiş, bu görüşmede salgının olumsuz ekonomik etkileri gerekçe gösterilerek THY Teknik A.Ş'de çalışan üyelerimizin ücretlerinde indirime gidilmesi yönünde bir talep sendikamıza iletmiştir.

Buna göre üyelerimizin ücretlerine 1 Temmuz 2020 tarihinde yapılması öngörülen ücret zammı yapıldıktan sonra bütün ücretlerin toplamında 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yüzde 30 oranında indirim yapılması istenmiştir.

Teklifte, bu indirimin 2021 Aralık ayı sonuna kadar uygulanacağı ve geriye dönük herhangi bir telafinin yapılmayacağı ifade edilmiştir. Bu teklifin sendikamız ve siz değerli üyelerimiz tarafından kabul görmemesi halinde ise çalışma yoğunluğuna göre ücretsiz izin uygulamasına geçiş yapılacağını tarafımıza iletilmiştir.

Görüşmenin detaylarının şube başkanımız tarafından genel merkezimize bildirmesinin hemen ardından, bu sıkıntılı süreçte üyelerimizin hiçbir zarar görmemesi için Sendikamız Genel Yönetim Kurulu acilen toplanarak daha önceki elde ettiği bilgiler ışığında yeni gelişmeyi değerlendirmeye almıştır.

İşveren tarafının teklifine karşılık Sendikamız Özçelik-İş'in nasıl bir yol haritası izleyeceğine, üyelerimizin bu zorlu dönemi en az kayıpla atlatması için neler yapılacağına yönelik görüşmelerimiz sürmekte olup, yeni gelişmeler doğrultusunda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.