YUSUF ZENGİN

Türk Hava Yolları'nın (THY) hazırladığı '2019 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu'na göre şirket, geçen yıl hem çevreye hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı.

Rapora göre yeni nesil uçakların filoya katılmasıyla birlikte uçuşlarda koltuk başına yüzde 20'ye varan oranda tasarruf elde edilirken, 2019'da toplam 55 bin 492 ton yakıt tasarrufu sağlandı. THY, 74 bin 800 ton karbon emisyonunun atmosfere salınımını da engellemiş oldu.

THY '2019 Yılı Sürdürülebilirlik Raporu'nu açıkladı. THY'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirketin 74,3 milyon yolcu taşıdığı 2019'da özellikle iklim değişikliğiyle mücadele ile yakıt verimliliğini artırma konularına odaklandığı ve bu sayede önemli kazanımlar elde ettiği belirtildi. THY'nin tüm grup şirketleri ve alt markalarıyla, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik gerçekleştirdiği bütünleşik çalışmaların, uçak bakımından hava kargo taşımacılığına, yer hizmetlerinden ikramlara kadar farklı faaliyetlerin alanlarında başarılı sonuçlar verdiği bildirildi. Açıklamada, çevre bilinciyle yapılan çalışmalar ve uygulamalar neticesinde 2019 yılında 63 futbol sahası kadar toprak, 7 bin 935 adet ağaç ve 784 adet olimpik yüzme havuzunu dolduracak miktarda su kurtarıldığı kaydedildi.

YAKIT TASARRUFUNDA YENİ DÖNEM

Dünyada en genç filoya sahip havayolları şirketlerinden biri olan THY'nin 2019 yılında uyguladığı yakıt tasarrufu uygulamaları ve yeni nesil uçaklarıyla önemli bir yakıt verimliliği sağladığı öğrenildi. Filosunu yeni nesil Boeing 787-9 ve Airbus A321 NEO ile güçlendiren şirketin, yeni uçaklarıyla gerçekleştirdiği uçuşlarda koltuk başına yüzde 20'ye varan oranda tasarruf elde ettiği, yakıt tasarruf uygulamaları ile birlikte 2019 yılında toplam 55 bin 492 ton yakıtı tasarruf sağladığı, 174 bin 800 ton karbon emisyonunun atmosfere salınımı engellediği bildirildi.