YUSUF ZENGİN

#İstanbul 3. Havalimanı’na yapılacak otobüs seferlerinin güzergahları belli oldu. 3. Havalimanı’na en uzak hat Pendik, en kısa mesafe ise Arnavutköy olacak.

 

İstanbul 3. Havalimanı’na ulaşımın sağlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otobüs güzergahlarını belirledi. Havalimanı açılış tarihi olan 29 Ekim günü bütün güzergahların hizmete hazır olacağı belirtilirken bu güzergahlarda özel donanımlı otobüsler görev alacak. Söz konusu güzergahlarda kullanılacak araçların kapasiteleri 50 kişilik olacak ve araçlar Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi tarafından 24 saat kamera ve araç takip sistemleriyle takip edilecek.

#ULTRALÜKS OTOBÜSLER GELİYOR

Bilinen belediye otobüslerinden farklı donanımlara sahip olacak araçların içerisinde 2 LED ekran yer alacak. Her yolcu koltuğunda multimedia (mp3, TV, video vb. ) özelliklerine sahip dokunmatik özellikli lcd ekranın yanında mobil iletişim cihazlarını şarj etmek için şarj üniteleri konulacak. İnternet bağlantısının sağlanması amacıyla 4G LTE ve 3G frekanslarını destekleyen modemler bulunacak.

Yeni havalimanına yapılacak seferler 15 ile 30 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek. İstanbullular, normal belediye otobüslerinde kullandığı İstanbulkart ile seyahat edebilecekler.Mars Yayıncılık tarafından hazırlanan İngilizce ve Arapça İstanbul haritası Atatürk Havalimanı'nda yolculara üçretsiz
dağıtılıyor.

EN UZUN HAT PENDİK-YENİ HAVALİMANI

Yeni otobüs seferi planlamasına göre en uzun otobüs hattı Pendik-Yeni Havalimanı arasında olacak. Pendik’ten kalkan lüks otobüs kuzey otoyolu üzerinden bir saat 30 dakikada yeni havalimanına ulaşacak. Otobüslerin tamamı transit olacak ve ara duraklarda durmayacağı için yolculuk süresinin kısa olması sağlanacak. Yeni havalimanına 16’sı Avrupa yakası, 3’ü Anadolu yakası (Tepeüstü, Kadıköy, Pendik) olmak üzere 19 ayrı noktadan transit otobüs seferleri düzenlenecek.