YUSUF ZENGİN

İstanbul Havalimanı içinde dünyanın büyük havalimanlarında çok popüler olan zincir bir otel sistemi de var. İngiliz devi YO! Company, otelcilik markası YOTEL'i yeni havalimanı ile Türkiye'ye getirdi.

YOTEL'in İstanbul Havalimanı'nda 451 odalı oteli var. Otel iki bölüme ayrılmış. Biri kara, biri hava tarafında. Pasaporttan önce ve sonra olarak da adlandırabiliriz durumu. pasaporttan geçmeden önceki odalar. Hava tarafında olan otelde 170 oda var ama onlara bu konseptte kabin deniyor. Konaklamalar gecelik değil, saatlik. Minimum dört saat olarak satılıyor, fiyatı 70 euro. 12 metrekarelik kabinlerde, duş alınabilecek bir banyo, televizyon, yatak ve küçük bir çalışma masası yer alıyor. Kısa dinlenme molaları için biçilmiş kaftan. Kabin almak istemeyen ama duş almak isteyenler için, kısa süreli duş kiralama olanağı da sunuluyor.

Premium Queen, ADA Queen, Premium Plus Queen, Premium Plus Twin, Premium Plus King ve First Class King with Bunk olmak üzere 6 ayrı oda tipiyle hizmet verecek otelde konaklamanın bedeli ise 216 Euro'dan başlıyor ve 270 Euro'ya kadar yükseliyor. İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösterecek otelin oda satışları işletmeci firmanın resmi internet sitesi üzerinden başladı.

YOTEL'in İstanbul Havalimanı'nda saatlik. Minimum dört saat olarak satılıyor, fiyatı 70 euro