Pegasus
İGA Ramazan
Yusuf Zengin
Yusuf Zengin

Rüşvet İddiaları

Havacılık bu kadar dinamik bir sektör olunca medya yansıması da o kadar çeşitli oluyor. Yani bu sivil havacılık genel müdürlerinden birisi çekle rüşvet alırken daha 8 yıl önce yakalanıp yıllarca hapis yatmadı mı? Şimdi çıkan kokular ise bambaşka.


Peki, niye hiç karayollarında böyle işler olmaz. Acaba olur da medya mı duymaz. Mesela bir müteahhit çıkıp da "Bana şu kadar trilyon verip sonra şu kadarını geri aldılar" der mi? Ya da bunlar gazeteciye nasıl konuşulacağını, nerede bulunacağını bilmezler mi? Yoksa oralarda işler daha mı organizedir?


Ben duymadığıma, okumadığıma, medya yazmadığına göre karayollarında bir şey olmuyor demek ki. Peki ya belediyeler.


Yani bu belediyelerde yolsuzluk, usulsüzlük olmuyor mu?


Hiç mi ihale yapılmıyor buralarda. Hiç mi ruhsat verilmiyor?


Bir arkadaşımın ofisinde otururken gelen zabıtaya gözümün önünde 300 lira verip gönderdiler. Meğer iş yerinin ruhsatı yokmuş ve ev gözüküyormuş. Bu rüşvet bir yıllıkmış. Her yıl gelip alıp giderlermiş.


"Niye 300 verdin çok değil mi?" dedim. Meğer rayiç böyleymiş. O civardaki işyerlerinin hepsi aynı durumdaymış ve racona göre herkes 300 ödermiş.


Vay canına.


Hani damardan girilen yolsuzluk, usulsüzlük?


Adamın zabıtası böyleyse gerisi nasıl acaba?


Hiçbir belediye başkanı zabıtasının bu kadar koordine bir biçimde rüşvet aldığını bilir mi bilmez mi?


Bu soruları daha çoğaltmak mümkün. Ancak elbette hukuki ispat ve şikayet olmadığı müddetçe benim bunu yazmam bile ayıp. Gözümün önünde tüm yaşananlara rağmen hem de.


İftiranın ispatı müfteriye aitmiş. Bunu ispatlayamazsanız da adınız iftiracıya çıkıyor. Bu yüzden de belediyenin ismini, arkadaşımın ofisinin nerede olduğunu yazamıyorum. Çünkü iki zabıta hapse girecek belki ama arkadaşım da ofisinden olacak.


Bu kadar küçük iğrençlikler bile varken koskoca bir işadamının çıkıp da gazetelere "Benden rüşvet aldılar" iddiasında bulunmasının dayanaksız, mesnetsiz olduğunu kendi hür vicdanımda kabullenemiyorum. Suçluluğu ispatlanana kadar herkes masumdur masum olmasına ama sayın genel müdürün süren davalarına bakınca da benim vicdan iyice çıkmaza giriyor.


Sayın genel müdür kendisi hakkındaki bu iddialardan kurtulur inşallah. Tabi bu arada kaç yıl geçer bilmiyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI