A Milli Kadın Voleybol Takımı, Yarı finale yükseldi

SALON: Ankara Spor

HAKEMLER: Mhyoi Sumie, Rene Karina Noemi

TÜRKİYE: Beyza, Şebnem (L), Cansu, Tuğba, Saliha, Hande, Meliha, Ayça, Elif, Meryem, Eda, Zehra, İlkin (L), Ebrar

TAYLAND: Piyanut (L), Pornpun, Jarasporn, Hattaya, Sudatta, Kaewkalaya, Pimpichaya, Tichaya, Ajcharaporn, Chatchu-On, Supattra, Thanacha, Sirima, Sasipapro

SETLER: 23-25, 25-15, 25-18, 25-21

SÜRE: 101 dakika (25, 27, 23, 26)

FIVB Milletler Ligi Çeyrek Final maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland ile karşı karşıya geldi. Milliler, 3-1’lik skorla mücadeleden galip ayrılarak Milletler Ligi yarı finalinde İtalya’nın rakibi oldu.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada ay-yıldızlılar, maça istediği gibi başlayamadı. Milliler, servis karşılama ve servis hataları nedeniyle uzun süre dengede giden ilk seti 25-23 kaybetti. İlk setteki sorunlarını ikinci sette çözen Filenin Sultanları, oyuna ağırlığını koydu ve 25-15’lik skorla ikinci seti hanesine yazdırarak karşılaşmaya denge getirdi. Üçüncü seti başa baş giden karşılaşmada ay-yıldızlılar, daha sonra hücum ve blokta üstünlüğü ele aldı. Milliler, Hande Baladın’ın etkili oyunu ve üst üste gelen sayılarla seti 25-18 kazandı. Dördüncü seti de çekişmeli geçen karşılaşmada A Milli Takım, son bölüme 24-20 önde girdi ve Zehra Güneş’in maç sayısıyla Tayland’ı 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 16 Temmuz saat 15.00’te Ankara Spor Salonu’nda İtalya ile yarı final mücadelesinde karşılaşacak.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da seyircilerle beraber takip etti.