Air France Uçağı Zorunlu İniş Yaptı!

Air France yetkililerince yapılan açıklamada, gece Çin’in Şanghay kentinden Paris’e gitmek üzere havalanan Air France ait yolcu uçağının Rusya’nın hava sahasını yarım saatliğine kapatması nedeniyle başka bir rota üzerinden yoluna devam etmek zorunda kaldığı belirtildi.
Farklı bir rotadan gitmesi nedeniyle mesafenin uzadığı ve yakıtın azaldığı ifade edilen açıklamada, uçağın bu nedenle Hamburg’a zorunlu iniş yaptığı belirtildi.
Açıklamada, uçağın normalde Paris’e kadar yetecek yakıtının bulunduğu ancak güvenli olması için Hamburg’ta yakıt ikmali yaptığı ifade edildi.
Öte yandan, Alman Haber Ajansı DPA, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden gece Soyuz Raketi fırlatılması nedeniyle Rusya hava sahasının uçuşlara kapatıldığı belirtti.
Hamburg Havalimanı Sözcüsü Stefanie Harder, AA muhabirne yaptığı açıklamada Fransız uçağının yakıtı azaldığı için iniş yaptığını ve yakıt ikmalinden sonra tekrar havalandığını söyledi. Uçağın acil iniş yapmadığını vurgulayan Harder, Airbus A 380 tipi büyük bir uçağın inebileceği birkaç havalimanından birinin Hamburg’ta olduğunu ve bu nedenle uçağın Hamburg Havalimanı’na yönlendirildiğini kaydetti.