YUSUF ZENGİN

BTA’nın geleneksel hafta sonu sürprizinde bu hafta çiğ köfte ikram edildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yiyecek-içecek hizmeti sunan BTA Catering; çalışanlarını haftasonu Sürprizi’nde ikram ettiği yeni tatlarla karşılamaya devam ediyor. BTA’nın Gökyüzü Kafeterya’da ikram ettiği bu hafta sonu sürprizinde ise çiğ köfte yer aldı. Çiğ köfteyi ise BTA’nın 5 yıldızlı şeflerinden Ali Cesur yaptı ve çalışanlara ikram etti.

Daha önce Vefa Boza’sı, Osmanlı Tulumbası, kokoreç, çiğköfte ve turşu gibi lezzetler ikram eden şirket, çalışanların yoğun ilgisi üzerine hafta sonu Sürprizi’ni sokak lezzetleriyle de renklendiriyor. Şirket yetkilileri, bu etkinliğin çalışanlardan tarafından büyük ilgi gördüğünü belirterek, Hafta sonu  Sürprizleri’ne devam edeceklerini söyledi.

Çiğ Köftenin Faydaları ise şöyle:

Etli çiğ köftenin faydası: Etin pişirilmeden yapılması neticesinde etteki tüm proteinlerin en sağlıklı şekilde vücuda alınmasını sağlar.

Pişmiş, haşlanmış ete nazaran, çiğ etin yoğrulmak suretiyle vücuda alınması hem daha sağlıklı hem de daha etkilidir.

Etsiz çiğ köftenin faydası: Bulgurla yapılan bir lezzet olduğu için bulgurun tüm faydalarını içinde barındırır.

Bulgur, bilindiği üzere kilo almayı engelleyen fakat oldukça doyurucu ve besin öğelerine sahip bir gıdadır. Bulgur, pişirilemediği zamanlarda içindeki tüm doyurucu özelliği saklar ve sonuç olarak tüketen kişiye sürekli bir doygunluk hissi verir.

Kırmızı biberin verdiği faydadan dolayı ise; e ve c vitamini takviyesini yapar. Kolsterolü düşürücü bir etki gösterir. Fakat kolesterolü düşürüyor olması, hastaların sıklıkla tüketebileceği anlamını taşımaz.

Acı olması da kaçınılmazdır. Acı tüketmek kalp hastalıkları riskini oldukça aşağı seviyeler çeker.

Kırmızı biberin içerisinde bulunan maddeler; bağırsak kanseri riskini oldukça azaltır.

Etin verdiği ağırlığı ortan kaldırdığı gibi, b12 vitamini ihtiyacını da karşılar.

Çiğ köfte, içerisinde barındırdığı ceviz ile oldukça yararlı sonuçları ortaya koymaktadır.