Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Deniz Otobüsleri’nin (BUDO) bu ay içinde seferlerine başlayacağını belirterek, “Sıra deniz uçağı seferlerine geldi. Deniz uçağı ile Bursalılar, 100 TL vererek 15 dakikada İstanbul’da olacak” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı ilk meclis toplantısı tarihi belediye binasında yapıldı. Recep Altepe, T1 hattı ile ilgili dolmuşçuların açtığı yürütmeyi durdurma kararının ise bugün iptal edildiğini belirterek, T1 hattının yapılması konusunda hiçbir engelin kalmadığını ifade etti. BUDO’nun bu ay içinde seferlerine başlayacağını ifade eden Altepe, “Seferlere kısa bir süre kaldı. Mudanya’dan Kabataş’a ilk seferler başlıyor. Bununla ilgili gün tespiti yapıyoruz. Bunu da en kısa zamanda karar vereceğiz. Tarifeli seferlerin başladığını 2 gün içinde ilan edeceğiz. Ocak ayında bu seferlerimiz başlatacağız” dedi.

“BURSALILAR 100 TL İLE 15 DAKİKADA İSTANBUL’A GİDECEK”
Ayrıca deniz uçağı seferleri konusunda hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Altepe, “BUDO’nun seferlerine başlamasından sonra deniz uçağı seferlerini de Gemlik’te başlatacağız. 100 TL bilet fiyatıyla 15-16 dakikada vatandaşlarımız İstanbul’da olacak. Havaalanına kadar gitmeye gerek kalmayacak. İstanbul’un her noktasına ulaşılabilecek” dedi.