Kaptan ÇARKCI,Adil, dürüst, şeffaf bir Sendika gelecek
Sizlere dürüst, şeffaf gerçek bir sendikacılık taahhüdü ile Hava İş Sendikası yönetimine talip olan Zeytin Dalı Grubu olarak gelişmeler ile ilgili görüşlerimizi aktarmak istiyoruz.
Çalışanların hak ve menfaatlerinin korunup gözetileceği sendikal platform, hukuk dışı, demokrasi dışı, etik dışı yöntemlerin kullanılacağı bir alan değildir. 55 yıllık geçmişi olan Hava İş Sendikasını kamuoyu önünde küçük düşürmeye itibarsız ve değersiz hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur. Maalesef son bir haftada basına yansıyan iddialar Hava İş üyesi emekçilerinin haklı talep ve beklentilerinin önüne geçmiş, kamuoyunda yanlış bir izlenimin doğmasına sebeb olmuştur. Hava İş Yöneticileri, haklarındaki bu iddialarla ilgili üyelerini tatmin edecek belgeli ve tutarlı açıklama yapmadan Genel Kurula girmemelidirler. Basındaki "Kamyoncu " söylemlerinden sonra ortaya çıkan bu yolsuzluk iddialarının mutlaka açığa kavuşturulması gerekmektedir.
İddialar gerçekten vahimdir. Üye aidatlarının hoyratça harcanması, mevcudiyeti ve kurucuları tartışmalı şirketlere aktarılması, fahiş ücret ve tazminatların ödenmesi Yönetim tararafından kamuoyuna açıklanmalıdır. Bu sadece vicdani ve ahlaki sorumluluk değil aynı zamanda hukuki bir zorunluluktur.
Sendika Yönetiminin genel kurulu dizayn etmek amacıyla şubelere baskın yapması, delege listelerini, seçim yer ve zamanını belirleme çalışmaları kabul edilemez. Tüzük açıktır ve bu yetkiler Şube temsilcilerine aittir. Halen hangi istasyonun kaç temsilci çıkaracağı, kaç "Kamyoncunun" kurula geleceği açıklanmamıştır.
Mevcut yönetimin yaptıkları ile çalışan kesimde ve kamuoyunda karşılığı kalmamıştır. Adil, dürüst, şeffaf bir Sendika olarak tüm çalışanlarımızı kucaklayacağımızı, mutlu, huzurlu açık ve net bir ortam sağlayarak Hava İş Sendikasını daha yüksek Ufuk'lara taşıyacağımızı bir defa daha vurgulamak istiyoruz. Hava İş hepimizindir ve öyle kalacaktır.
Saygılarımızla
Zeytin Dalı Gurubu adına
Kaptan İskender ÇARKCI