Çin ile Almanya arasındaki tren seferleri rekor seviyeye ulaştı

Çin ile Avrupa arası demiryoluyla mal trafiği geçen ay rekor seviyeye ulaştı. Çin’in farklı kentleri ile Almanya’nın Duisburg kenti arasındaki tren seferlerinin sayısı haftada 50’a ulaştı. Şubat ve mart aylarında düşüş yaşanan seferler Çin eyaletlerindeki karantinanın bitmesinin ardından yeniden hızlanarak haftada 50’ye çıktı.

Pandeminin Çin’de etkisinin kaybolmasının ardından kayıpları telafi etmek için hızlandırılan ticari ilişkiler neticesinde Çin’den Avrupa’ya malzeme taşıyan tren sayısında da artış oldu. Maliyetinin daha düşük ve teslimat süresinin de kısa olması nedeniyle Avrupalılar Çin-Duisburg arasındaki “İpek Yolu”nu tercih ediyor. Bu nedenle Duisburg-Çin ile tren aracılığıyla mal alışverişi için Avrupalıların kullandığı güzergahlardan biri oldu.

Aslında 2011 yılından beri Çin’in mega kentlerinden Chongqing ile Duisburg arasında düzenli tren seferleri yapılıyor. 2014’ten bu yana da Çin ile Almanya arasında kalıcı ve direkt demiryolu bağlantısı olarak Yuxinou treni işliyor. Çin ile Avrupa arasındaki yük treni ile taşınan toplam malların yüzde 30 kadarı bu yoldan geçiyor. Ayrıca geçen yıl Çhongqing’den Avrupa’ya giden 1.400 trenin taşıdığı ürünlerin yaklaşık yüzde 80 kadarı Duisburg Limanı’na ulaştırıldı.