DB BERDAN ve Pepsi ® ile Kendin Olmanın Güzelliğini Keşfet!

DB BERDAN, samimiyetle kendin olmanın güzelliğini, “Senin gücün sen olman” sloganı ile Pepsi “Choice of a New Generation” mottosunu birleştirerek sunuyor. Begüm ve Deniz Berdan ilham aldıkları Pepsi markasının 80’ler ve 90’lar döneminden esinlendi. Pepsi’nin iki farklı jenerasyonu olan Begüm ve Deniz, iki jenerasyon bir Pepsi olarak bir araya gelip çok güçlü 45 parçalık bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyon, sloganlarında pozitif mesajlar vererek insanları, içinde sır gibi tuttukları güçleri dışarı çıkarmalarına teşvik ediyor.

DB BERDAN,insanları kendi benliklerini kabul edip, kendilerini sevmeye davet edeceği 2018-2019 Sonbahar-Kış koleksiyonunu, Pepsi sponsorluğunda, 28 Mart 2018 Çarşamba saat 14:00’da, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında Zorlu PSM’de unutulmaz bir defileyle tanıttı.

Deniz Berdan ve Begüm Berdan tarafından oluşturulan Türkiye’nin en sıra dışı ve keskin moda tasarım markası DB BERDAN, 2018-2019 Sonbahar-Kış koleksiyonunda tüm jenerasyonların destekçisi ve trend belirleyicisi ikonik marka Pepsi®’den yola çıktı. Pepsi’nin 80’ler ve 90’lardaki iki farklı popüler kültür jenerasyonunu temsil eden ikili, ikonik markanın jenerasyonları etkilemeye devam etmesiyle koleksiyonun ismini “Choice of a New Generation” olarak belirledi. Pepsi’yi en cool marka olarak benimseyen Deniz ve Begüm Berdan, iki ayrı jenerasyonun da etkilendiği Pepsi kampanyalarının unutulmaz yeni nesil vurgusunu koleksiyonlarına taşıdılar.

Kendini sevmek ve özelliklerinin farkına varıp o özelliklerini gururla taşımak üzerine kurulu olan koleksiyon, geçmişten günümüze sayısız defa değişime uğramış “fiziksel güzellik” tanımını tamamen değiştirip normların dışına çıkması, olarak yeniden yorumluyor.

Renklerde ayırt edici Pepsi mavisinin ağırlıkta kullanıldığı, 80’lerde filizlenen hip hop ve Harlem kültüründen öğeler taşıyan, 45 parçalık koleksiyonda, tasarım ikilisinin Pepsi’nin sokak kültürüne kazandırdıklarından etkilenerek hazırladıkları 15 tasarım yer alıyor. Koleksiyon, old-school Pepsi posterlerinin yırtık duvar sloganlarıyla birleştiği decollage desenleriyle kalıplarda 80’ler ve 90’lar siluetlerini birleştiriyor.

Üçgen kollar, kısa cropped-toplar, rüzgarlık görünümlü elbiseler, 80’li yılların eşofman alt-üst kombinasyonları detaylarda Pepsi logolu şeritler koleksiyon detaylarından birkaçı. Koleksiyonda, kalıplarda 80’lerin jet geri dönüşüyle yarasa kollar, belden daracık üste doğru genişleyen saten elbiseler, ceket-pantolon powersuit takım elbiseler, kimonolar, ultra büyük kollu sweatshirt-elbiseler, geometrik kalıplar, metalik kumaşlar, rugan-yılan deri detaylar; renklerde ağırlıkla mavi kullanılarak 80’ler güncelleniyor. Bu sezon ayrıca DB BERDAN koleksiyonunda daha fazla sayıda erkek tasarımı da yer aldı. Zira marka, yeni sezonda tasarımcı Gökhan Yavaş ile işbirliği yaparak erkek koleksiyonunu genişletti.

Desenlerde kolaj tekniğiyle hazırlanmış yırtık Pepsi posterlerinin bir araya getirilmiş görselleri, 80’ler hiphop kültüründe bolca kullanılan “high top fade” agresif kurtlar, Japonca “cinsiyetsiz” yazıları koleksiyonun dikkat çeken desenlerinden. Pepsi desenlerinde yer alan “refreshed” konusunu “yenilenmek, güncellenmek” olarak koleksiyonlarına taşıyan ikili; samimiyetle kendin olmanın güzelliğini “No one is you and that’s your power” (“Senin gücün sen olman”) sloganı ile birleştirdi. Bununla birlikte koleksiyon, “Flowers grow back even after they are stepped on and so will I” (“Çiçekler üzerlerine basıldıktan sonra bile yeşerir, ben de öyle”) gibi pozitif mesajlar içererek insanları, içinde sır gibi tuttukları güçleri dışarı çıkarmalarına teşvik ediyor.

Pepsi ana sponsorluğunda, Mercedes-Benz Türk sponsorluğunda gerçekleşen, koreografinin Öner Evez ve Yakup Biçer ile gerçekleştiği, styling’in Anıl Can tarafından yapıldığı defilede saç tasarımları Maag’den Hüseyin Çavdar tarafından uygulanırken, Kum Agency ekibinin elinden çıkan makyajlarda 80’lerin en popüler trendi neon farlar gözden başlayıp elmacık kemiklerine kadar kullanıldı. Makyajda bunun yanı sıra, “genderbender” bıyıklar yer aldı. Saçlarda hip hop kültüründe öne çıkan twisted örgüler, 80’ler ve 90’ların en popüler saç tokası schrunchie’lerle öylesine toplanmış saçlar ve glam-rock tarzı kesimler göze çarptı. “Senin gücün sen olman” mottosunu destekleyen, farklı vücut türlerinde, farklı jenerasyonlarda ve farklı tenlerde, kısacası kendi özelliklerinde bireyler sayesinde podyumdaki tek tip model kriter bariyeri kalkmış oldu.

Defile aksesuarlarında, ayakkabı ve çantalar Kemal Tanca tarafından DB BERDAN’a özel olarak üretildi. Uzun rugan çizmelerde; markanın logoları ve koleksiyonda kullanılan sloganlar yer alırken, çantalarda deri ve rugan parçalar yer aldı. Koleksiyonda dikkat çeken bir başka aksesuar olan uzun çoraplar, Socks Plus Plus tarafından marka için dokunurken üzerinde koleksiyona ait semboller, sloganlar ve logolar yer aldı. Defilede görülen dramatik şapkalardaysa Sanya Josavi imzası vardı.

Burcu Özberk’in de podyumda yürüdüğü defilenin müziklerinde izleyenleri, 80’lerde yeni yeni çıkan alt kültür olan hip hop’un babaları Run DMC’den Soulsonic Force’a, ikonik grup JJ Fad’den Harlem’in balolarından çıkan voguing savaşlarında kullanılan freestyle rap’lerine kadar süper beat’ler karşıladı. Serel Yereli ise defile finalinde bir şarkıyla performans sergiledi.