Doğaya duyarlı ve konforlu iç giyim ürünleri

Uluslararası iç giyim ticaret organizasyonu ‘LINEXPO Sokak Festivali’, 3-6 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de iç giyim ticaretinin merkezi olan Eminönü ‘’Yeşil Direk’’ bölgesinde ziyaretçilere kapılarını açıyor. 90 ülkeden 15 binden fazla ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan festivalde Lenzing de, Türkiye’nin en köklü markalarından Aytuğ’un TENCEL™ markalı modal elyaflarla üretilen yeni sezon iç giyim ve çorap koleksiyonları ile yer alacak.

Türkiye’de ticaretin kalbinin attığı Eminönü Yeşil Direk bölgesi uluslararası bir sokak festivaline ev sahipliği yapıyor. 30 bin m2’ lik bir alanda 500’den fazla markanın 2022 kış sezonuna ait yeni koleksiyonlarını sergileyeceği LINEXPO Sokak Festivali’nde yenilikçi ve sürdürülebilir ağaç bazlı elyafları ile tekstil sektöründe döngüsel ekonomiye katkıda bulunan Lenzing, TENCEL™ markasıyla Aytuğ standlarında yerini alacak. Çorap sektörüne yön veren köklü markalardan Aytuğ’nun lansmanını yapacağı 2022 kış sezonuna ait çorap ve yeni iç giyim koleksiyonlarında Lenzing Grubu’nun TENCEL™ markalı modal elyafları da kullanılıyor.

Aytuğ Genel Müdürü Saim Alikaya, TENCEL™ markası ile iş birliğine çok önem verdiklerini söyleyerek “Özellikle sürdürülebilirlik kavramının altını doldurmak için çok çaba harcıyoruz. Fabrikalarımızda yeşil enerjiye geçtik. Karbon ayak izimizi hızla küçültüyoruz. Yine bu kapsamda ürünlerimizde ve koleksiyonlarımızda TENCEL™ markalı elyafları tercih ederek çevre dostu üretimimizi perçinliyoruz” dedi.

Doğal nem yönetimiyle sıcak ve nemli havada bile giyim konforu

TENCEL™ Modal elyaflar, ağırlıklı olarak sürdürülebilirlik gözetilen ormanlarda yetişen kayın ağacından, yenilenebilir enerji kullanılarak çevreye duyarlı bir üretim süreciyle elde ediliyor. Bu esnek elyaf olağanüstü yumuşaklığı ve nefes alabilirliğe katkısı ile biliniyor. Bu iyi hissettiren özellikleri nedeniyle iç çamaşırları, ev giysileri, havlular gibi tekstil ürünlerinde çok tercih ediliyor. Aytuğ da çorap ve yeni iç giyim koleksiyonlarında TENCEL™ Modal elyafları tercih ederek müşterilerine yeni bir sürdürülebilirlik ve doğal konfor standardı sunuyor. Doğal nem yönetimiyle sıcak, rutubetli iklimlerde dâhi giyim konforu sunan TENCEL™ Modal elyaflar içeren Aytuğ’nun yeni sezon modelleri, LINEXPO Sokak Festivali’nde doğaya duyarlı ve konforlu iç giyim ve çorap ürünlerini tercih edenleri bekliyor.