#Emirates PCR testleri check-in sırasında istemektedir

#28nisan Havacılık Haberi

Emirates Ve Dubai Sağlık Otoritesi, BAE’deki Yolcuların COVID-19 Tıbbi Kayıtlarının Dijital Doğrulamasını Hayata Geçirdi

Emirates yolcuları artık yolculuklarının başından itibaren fiziksel belge gerektirmeyen belge doğrulamasını kullanabilecekler
Bu öncü hamle, seyahat prosedürlerini önemli ölçüde kolaylaştıracak, bekleme sürelerini azaltacak ve yolcular için daha fazla verimlilik ve kolaylık sağlayacak.

İntegrasyonla birlikte Dubai, COVID-19 testi ve aşılamayla ilgili yolcu tıbbi kayıtlarının eksiksiz dijital doğrulamasını yapan dünyanın ilk şehirlerinden biri olacak

Emirates ve Dubai Sağlık Otoritesi (DHA), BAE’deki yolcular için test ve aşı ile bağlantılı COVID-19 tıbbi kayıtlarının eksiksiz dijital doğrulamasını uygulamaya başladı.

#28nisan Havacılık Haberi

Dubai’de PCR testi yaptırmış olan Emirates yolcuları, tercih etmeleri halinde fiziksel COVID-19 PCR testi raporlarını sunmadan check-in yapabilecekler. Ayrıca COVID-19 aşısını Dubai’deki bir DHA sağlık merkezinde yaptıran yolcular COVID-19 PCR testi sonuçlarıyla birlikte, belgelerinin uçuş için check-in sırasında senkronize edilmesini isteyebilirler. Yeni gelişmiş doğrulama prosedürleri Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan seyahat eden yolcular için işlem sürelerini daha güvenli ve hızlı hale getirecek. Daha sonra bu bilgiler varış ülkesinin giriş gereksinimleriyle eşleştirilecek.

Emirates yalnızca özellikle yolcularının varış ülkesindeki COVID-19 giriş gereksinimleriyle ilgili bilgileri işleme alacak. Check-in formaliteleri tamamladığında, COVID-19 tıbbi kayıtlarıyla ilgili bilgiler Emirates sistemlerinden derhal silinecektir.

Emirates ve Dubai Sağlık Otoritesi arasında imzalanan Mutabakat Anlaşması’ndan sonra iki aydan kısa bir sürede hayata geçirilen bu entegrasyon, havayolu ve devlet sağlık otoritesi arasında türünün yapılan ilk örneği bir anlaşmadır. İntegrasyonla birlikte Dubai, COVID-19 testi ve aşılamayla ilgili yolcu tıbbi kayıtlarının eksiksiz dijital doğrulamasını yapan dünyanın ilk şehirlerinden biri olmuştur.

#28nisan Havacılık Haberi

Emirates’in Operasyondan Sorumlu Direktörü Adel Al Redha şu açıklamalarda bulundu: “BAE hükümetinin büyük desteğiyle birlikte, BAE, teknoloji ve dijital uygulama kullanımında lider ülkelerden biridir. Bu çalışma, hükümetin vizyonu ile aynı doğrultudadır ve Emirates olarak ilgili belgeleri daha güvenli ve etkin bir şekilde işleme alarak yolcu memnuniyetini artırmak için sistemlerimizi birbirine bağlayarak, havacılık sektöründe DHA ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yolcuların seyahatlerini kolaylıkla yönetmelerini sağlamak adına Dubai Sağlık Otoritesi ile yaptığımız bu ortaklık benzersiz olup, yakın gelecekte hayata geçirilecek olan diğer çalışmalar için de bir ilk adımdır. Bu adım, Dubai’deki tüm hizmet unsurları genelinde yenilikçi dijital çözümler sunma konusundaki ilerici yaklaşımımızın da bir göstergesidir.”

DHA Ortak Kurumsal Destek Hizmetleri CEO’su Ahmed Al Nuaimi şunları söyledi: “Dubai Sağlık Otoritesi (DHA), hastalar açısından kolaylık sağlamak ve sağlık hizmetlerinin sunumunu daha da iyileştirmek için güçlü bir şekilde kağıt gerektirmeyen sağlık hizmetlerine yönelmiştir. COVID-19 salgınının başlangıcından itibaren dijital sağlık hizmetleri kullanımını hayata geçirdik ve teşvik ettik. Dijital sağlık hizmetlerine yatırım yapma yönündeki stratejik öngörümüz, bugün böylesine öncü bir entegrasyona imza atma imkanı sağladı. Bu ortaklık doğrudan seyahatlerin etkin hale getirilmesine ve kolaylıkla ve rahat bir şekilde seyahat edilmesine yardımcı olmanın yanı sıra, gerekli tüm COVID-19 tıbbi kayıtlarının doğrulanmasını da sağlayacaktır.”

#28nisan Havacılık Haberi

Dubai Sağlık Otoritesi BT Direktörü Kleitham Ali Al Shamsi, DHA’nın stratejik olarak sağlık teknolojisine yatırım yapmasının ve odaklanmasının sadece sağlık sektöründe değil seyahat sektöründe de önemli avantajlara sahip olduğunu vurguladı: “Bu ortaklık, teknolojinin havayolu şirketlerinin doğrulanmış COVID-19 testi sonuçlarını ve aşı kayıtlarını güvenli, kolay ve etkili bir şekilde almasına yardımcı olmasını destekliyor. DHA, COVID-19 salgınının başlangıcından itibaren, Dubai’deki COVID-19 test sonuçlarını işleme alan tüm laboratuvarları DHA’nın Salgın Yönetim Sistemi’nde birbirine bağlamak için yorulmaksızın çalıştı ve bu entegrasyon Emirates Havayolu ile böylesine benzersiz bir entegrasyonu geliştirmemize yardımcı olma noktasında etkili oldu.”

Emirates’in Dubai Sağlık Otoritesi ile işbirliği, yolcularına daha memnuniyet verici bir deneyim sunmanın yanında seyahatlerini güvenli ve kolay hale getirerek, mevcut seyahat gereksinimlerini karşılamanın başka bir yoludur. Emirates, uluslararası seyahati yeniden canlandırmak ve teşvik etmek için en mükemmel uygulamaları hayata geçirmiştir. Önümüzdeki aylarda, dijital doğrulamanın bir sonraki aşamasında IATA Travel Pass’te yer alan sağlık kayıtlarının güvenli entegrasyonu da yer alacak.

PCR testlerini veya aşılarını Dubai dışında yaptıran yolculardan check-in sırasında seyahat belgelerini fiziksel olarak sunmaları istenecektir. Bazı varış ülkeleri yolculardan fiziksel belgeleri seyahat ederken yanlarında taşımalarını istemektedir.

#28nisan Havacılık Haberi