‘En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu’: Çelebi Hava Servisi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, Çelebi Hava Servisi’ni bu yıl da  ‘En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu’ seçti. Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün; ‘Havalimanı İşletmeciliği’nden, ‘Havacılık Programı’na kadar 13 ayrı dalda havacılık sektörünün en iyilerinin ödüllendirildiği değerlendirmede, En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu unvanını 2013’te olduğu gibi bu yıl da Çelebi Hava Servisi aldı.


Havacılık sektörünün en iyileri, 27 Mayıs’ta THK Üniversitesi Ankara Kampüsü’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Çelebi Hava Servisi’ne layık görülen ‘En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu’ ödülünü, ÇHS Esenboğa Havalimanı İstasyon Başmüdürü Hakan Demiray aldı. Social Network programına da dahil olan Demiray, birebir görüşmelerle THK Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.
Çelebi Hava Servisi’nin 1958 yılında, Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk özel sektör yer hizmetleri şirketi olarak kurulduğunu hatırlatan Hakan Demiray, “Ali Cavit Çelebioğlu’nun Ankara Esenboğa Havalimanı’nda 1 merdiven 5 işçi ile kurduğu Çelebi bugün, iki kıta 5 ülkedeki 36 havalimanında yer hizmetleri ve kargo&antrepo hizmetleri veriyor. Çelebi bugün, uluslararası standartlardaki yüksek hizmet kalitesi ile, uluslararası arenada kabul ve takdir gören global marka konumunda. En hassas ve standartları en yüksek sektörlerin başında gelen havacılıkta, gerek ulusal ve gerekse uluslararası arenada yakalanan bu başarının, böylesine güzide bir kurumca ısrarla takdir ve tescil edilmesi de, bizlere ayrı bir güç ve onur vermektedir” diyerek, THK Üniversitesi yönetimine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nce belirlenen, ‘Havacılık Sektörünün En İyileri’ şöyle sıralandı: 
En İyi Yer Hizmetleri Kuruluşu: Çelebi Hava Servisi
En İyi Havalimanı İşletmecisi: Limak
En İyi Tarifeli Havayolu: Atlasjet
En İyi Charter: Freebird
En İyi İç Hatlar: TAV Esenboğa
En İyi Dış Hatlar: ATM Dalaman
En İyi Yetkili Bakım Kuruluşu: MyTECNIC
En İyi Ucuş İkram Hizmetleri: Turkish DO&CO
En İyi Hava Taksi İşletmecisi: Apron Aviation
En İyi Uçuş Eğitim Organizasyonu: THK Gökçen Havacılık
En İyi Hava Kargo İşletmecisi: MNG
Havacılıkla İlgili En İyi TV Programı: Uçuyorum
En İyi Havacılık Yazarı: Can Erel