Evcil Hayvan Dostu Havalimanları Listesi

#Gökyüzühaberci “EKİM DERGİSİ”

Patili dostlar ile seyahat etmek çok güzel. Peki ya seyahat esnasında onların ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız? Tam da bu noktada evcil hayvan dostu havalimanları devreye giriyor. Peki hangi havalimanları evcil hayvan dostu?

Evcil hayvanları ile seyahat edenler için, yolculuk esnasında evcil hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması çok önemli. Bu yüzden sizler için Evcil Hayvan İle Seyahat Tüyoları başlıklı bir yazı paylaşmış ve çok işinize yarayacak tüyolar vermiştik.

Bu tüyoların yanı sıra, evcil hayvanla seyahatinizi kolaylaştıracak en önemli konulardan bir tanesi de nereye gittiğiniz. Eğer kalkış ya da varış havalimanınız, evcil hayvan dostu ise yaşadınız. Çünkü bu havalimanlarında, tüylü dostlar için ihtiyaç odaları var. Seyahatini bile patili dostuna göre planlayanlar için, evcil havyan dostu havalimanlarını listeledik.

Evcil Hayvan Dostu Havalimanı Nedir?

Evcil hayvan dostu havalimanı, tüylü dostlarımızın temel ihtiyaçlarını giderebilmemiz için özel olanaklar sunan havalimanlarıdır. Nasıl ki bizler havalimanlarında ihtiyaçlarımız için tuvalet, restoran vb alanları kullanıyor ve temel ihtiyaçlardan yoksun kalmıyorsak, patili dostlarımızın da kalmaması gerekiyor. İşte bazı havalimanları, bu yaklaşım ile evcil dostların kullanımı için bazı özel mekan ve imkanlar düşünmüş. Bu havalimanları, evcil hayvan dostu havalimanları oluyor.

Peki bu özel imkanlar neler? Öncelikle köpek dostlarımızın tuvalet ihtiyaçları için çim alanlar çok önemli. Kediler için de kum. Yemek ve su ihtiyaçları daha kolay karşılanabilir olsa da, tuvalet hem kediler hem köpekler için giderilmesi daha zor bir ihtiyaç. İşte özellikle tuvalet ihtiyaçlarına göre düşünülmüş özel alanlar çok büyük imkan. Bazı havalimanlarında köpekler için açık yeşil alanlar var. Bazılarında ise hem kedi hem köpeklerin ortak kullanımına açık bakım odaları var. Bu bakım odalarında kediler için kum kabı, köpekler için ise çim halılar var. Böylece dostlarımız tuvalet ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Ayrıca köpekler için yıkama alanları da var bazılarında.

Bunların yanı sıra, mama ve su ihtiyaçları için de kap ve mama bulabiliyorsunuz bazı havalimanlarında. Böylece yanınızda taşımanıza gerek kalmıyor.

Özellikle Amerika’da bu konuda çok başarılı havalimanları var. Avrupa’da ise çalışmalar sürüyor. Asya ve diğer kıtalar için de araştırdık, ama pek işe yarar bir şey bulamadık.

Evcil Hayvan Dostu Havalimanları Listesi

Listenin başında İstanbul Havalimanı geliyor. As bayrakları <img class=”emoji” src=”https://s.w.org/images/core/emoji/14.0.0/svg/1f1f9-1f1f7.svg” alt=”