FlyArystan İstanbul-Türkistan uçuşları 79 eurodan başlıyor

#7 gün 24 saat sigorta hizmeti Merka Anadolu sigorta

Kazakistan’ın düşük maliyetli havayolu FlyArystan, Türkistan’dan İstanbul’a ilk dış hat uçuşunun satışlarının başladığını duyurmaktan mutluluk duyar. Tek yön ücreti Türkiye’den gelen yolcular için 79 euro’dan, Kazakistan çıkışlı uçuşlarda ise 39.999 tenge’den başlıyor. Biletler FlyArystan mobil uygulaması ve flyarystan.com üzerinden alınabilir.

Kazakistan’ın ruhani başkentine İstanbul’dan düzenli uçuşlar 21 mart 2021’de başlayacak. Uçuşlar cuma ve pazar günleri haftada 2 kez gerçekleştirilecek. Türkistan’dan uçuşlar, İstanbul’a saat 10: 35’te varış ile sabah 8: 40’ta kalkış olarak düzenlenmiş olup dönüş uçağı, da yerel saatle 11: 20’de kalkış ve 18:25’te Turkistan’a varış olarak planlanmıştır.

FlyArystan Uçuş Ağı ve Gelirlerden Sorumlu Başkanı Renat Abulkhanov yaptığı açıklamada “Kazakistan ve Türkiye çok yakın ülkelerdir . İstanbul ile Türkistan arasında doğrudan bir uçuşun bu bağlantıyı daha da güçlendireceğinden eminiz. Türkistan bölgesi eşsiz mimari güzelliklerle dolu , zengin bir tarihe sahiptir. Türkistan’ın başlıca cazibesi, Kazakistan’ın manevi başkenti olması, Amir Timur tarafından yaptırılan Hoca Ahmet Yasavi’nin türbesinin bu coğrayada bulunmasındandır.Türkistan bölgesinde aynı zamanda Amir Timur tarafından yaptırılan öğretmen Yasavi Arystan babanın mozolesi ile Otyrar ve Sauron antik yerleşim yerleri bulunmaktadır. Daha fazla uçağın filoya katılmasıyla artık yurtiçi düşük ücretli ağına uluslararası varış noktaları eklenebileceği anlamına gelmektedir.. Düşük tarifeli havayolu olarak, Almatı ve Nur-Sultan gibi önemli havalimanlarını yerine alternatif havalimanlarına direkt uçuşların geliştirilmesini hedeflemekteyiz. Sınırların kademeli olarak yeniden açılmasıyla, FlyArystan olarak uçuş ağımıza yeni rotaları eklemeyi
Uygun fiyatlarla uçuş gerçekletirmek isteyen büyük hedef kitlemizin farkındayız. .’’ dedi .

FlyArystan, Türkistan’a uçan ilk havayoludur . Şuan kente Almatı, Nur-Sultan ve Atyrau’dan düzenli uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bu yeni rotayla, havayolumuzun 19 iç hat rotasından oluşan mevcut ağını tamamlayarak yolcuların Kazakistan’ın her yerine çok düşük ücretlerle uçmasına olanak sağlanması hedeflenmektedir.