Gittiğin Her Yerde, Trulifi Seninle

Gerçekleştirdiği Inovasyonlara her gün bir yenisini daha ekleyen Signify, geçen sene lanse ettiği Trulifi internet bağlantı sisteminin kullanım ağını genişlettiğini duyurdu. Trulifi sistemi artık otobüs ve uçaklarda kullanılabilecek.

Eindhoven, Hollanda – Aydınlatma alanında dünya lideri olan Signify (Euronext: LIGHT) artık insanlara gittikleri her yerde güvenilir, emniyetli ve hızlı internet bağlantısı sağlayabiliyor. Signify otobüslerde Trulifi sistemleri kurmak amacıyla, özel ve kamusal karayolu ve demiryolu taşımacılığı için iç sistemler ve bileşenler geliştiren İtalyan tasarım şirketi Ellamp Spa ile bir pilot çalışma gerçekleştirdi. Bu en son yenilik, otobüs yolcularının internet bağlantısını güçlendirecek ve onlara koltuklarındaki klima ve ışık, ayrıca yemek siparişi gibi otobüs hizmetleri üzerinde daha fazla kişisel kontrol sağlayacak. Bundan kısa süre önce Signify, yolcu uçaklarında Trulifi kurmak amacıyla Latécoère ile yaptığı işbirliğini kamuoyuna duyurmuştu

.

Signify İnovasyon Başkanı Olivia Qiu “Biz yeni bir bağlantı çağının arifesindeyiz,” diyor: “Işık olan her yerde, güvenilir, emniyetli ve hızlı bağlantıya sahip olduğunuzu düşünün. İşte Trulifi tam da bunu vaat ediyor. Trulifi ile kullanıcılarımıza, otobüste, trende, uçakta ya da yerde aynı şekilde yüksek kaliteli ve güvenli bağlantı deneyimi sağlamayı hedefliyoruz.”

Ellamp ile yürüttüğümüz pilot çalışma, LiFi ile farklı medya oynatıcıları birbirine bağlayarak kontrol ve medya sistemlerinin kablolamasını basitleştirmeye odaklanıyor. İleriki bir aşamada, telekomünikasyon şirketleri seyir halindeki araçlara geniş bant desteği sağlar hale geldiğinde, yolcular kendi cihazlarını İnternet’e Trulifi üzerinden bağlayabilecek.

Trulifi sistemleri çok istikrarlıdır, çünkü sinyal otobüsün hareketlerinden etkilenmez. Bu teknoloji, her yolcuya kendi güvenli LiFi ağını sunan bir görüş hattı bağlantısı kullanıyor ve böylece yolcular birbirinin radyo dalgasını paylaşmak zorunda kalmıyor. Kızılötesi ışık kullanıldığından sistem her tür aydınlatma ortamında işliyor.

Bunlara ek olarak Ellamp, Trulifi altyapısını kullanarak yolculara tek bir ekran aracılığıyla koltuklarındaki klima ve ışığı kontrol etme, hatta yemek sipariş etme imkanı sağlamayı amaçlıyor.

Ellamp CEO’su Massimo Ottino şöyle diyor: “Otobüs yolcularının seyahat deneyimini geliştirmek için Signify ile işbirliği yapmaktan dolayı heyecanlıyız. Yolcuların medya oynatıcılara bağlanmasına olanak tanıyan ve onlara otobüste kişisel kontrol ve internet sunan bu teknolojiyi otobüs şirketlerine sağlamamızla birlikte, pazardaki konumumuzu önemli ölçüde güçlendireceğiz.”

Signify geçen ay, önde gelen uçak üreticilerine Uçak Parçaları ve Ara Bağlantı sistemleri sunan 1. kategori partneri Latécoère ile ticari uçaklarda LiFi sistemleri geliştirmeye dönük bir işbirliği başlattığını duyurmuştu.

Uçaklarda Trulifi, koltuk başlarındaki medya oynatıcıları uçağın iletişim sistemlerine bağlayarak, yolculara son derece güçlü ve hızlı bir kablosuz bağlantı sağlayacak; söz konusu bağlantı uçaktaki hassas cihazları bozmayacak ve uçağın hareketlerinden etkilenmeyecek. Kablosuz olduğu için daha az kablolama ihtiyacı doğuracak ve hafif fiber çözümler sağlayan bir altyapı güncellemesi sayesinde uçağın toplam ağırlığını ve yakıt tüketimini azaltacak. Gelecekte yolcular kişisel cihazlarıyla da uçaktaki medya oynatıcılara ve internete bağlanabilecek.

Trulifi sistemlerini yılın başlarında lanse eden Signify, dünya çapında 100’den fazla projeye imza attı bile: Bu da, ofislerde, otelcilik sektöründe, devlet kurumlarında ve sanayide teknolojiye yönelik artan talebe işaret ediyor. Trulifi, enerji tasarruflu LED aydınlatma ile güvenilir, emniyetli ve yüksek hızlı, çift yönlü kablosuz bağlantıyı birleştirerek, downlink ve uplink’te 250 Mbps’ye varan hızlarla çıkıyor.