Sosyal Medya üzerinden Hava-iş Genel Merkezi ve Ankara Şubesi arasında yaşanan her türlü gelişmeyi Ankara Şube Başkanı Yasin Özer kalem kalem yazdı. Genel merkez ve Ankara Şubesi arasında yaşanan fikir çatışmasında, hukuki yollarla haklı taraf ortaya çıkacak.
Saygıdeğer Üyelerimiz,
28.08.2017 tarihinde, Hava-İş Genel Merkezi tarafından şube denetlemesi ve seçim faaliyetlerini yürütmek üzere görevli olduklarına dair, Mustafa AKGÜN ve Celalettin MERİÇLİ imzalı bir yazı ile gelen Avukat Muhammet ÖZTÜRK ve yanındaki iki kişiye, Şube denetlemelerinin sadece Denetim Kurulu tarafından yapılabileceği ve bu yetkinin bir avukat eliyle yürütülmesinin usulsüz olduğu bildirilmiş ve şubeden çıkmaları istenmişti.
Kendilerinin şube mülkiyetine sahip oldukları ve çıkmayacaklarını bildirmeleri üzerine, Şube Başkanımız tarafından polis çağrılmıştı. Polis geldiğinde, denetleme konusundan hiç söz etmemişler ve seçim faaliyetlerini yürütmek için geldiklerini bildirmişlerdi. Şube seçim faaliyetlerini yürütmenin, tüzüğümüze göre şube yetkisinde olduğu hatırlatılmış ve polisten çıkartılmaları talep edilmişti.
28.08.2017 tarihli basın açıklamamızda, o güne ait detayları bildirmiştik.
29.08.2017 tarihinde ise Şube Sekreterimiz ve Şube Başkanımızın oğlu dışında kimsenin olmadığı bir sırada, aynı kişiler polis eşliğinde Şubeye geldiler. Seçim faaliyetlerini yürütmelerine izin verilmediğini ve can güvenliklerinin tehlikede olduklarını söyleyerek, üye listelerini asmalarına engel olduğumuzu söylediler. Şube Başkanımızla yapılan telefon görüşmesi sonrasında, listeyi astılar.
Listeyi astıklarına dair bir tutanak imzalatmak istemeleri üzerine, Şube Sekreterimiz o sırada bu konudaki tek yetkilinin kendisi olduğunu ve başka kimseden imza alamayacaklarını bildirmiş, avukatımız gelene kadar beklemelerini istemiştir. Ancak, yine baskı altında tuttukları şubenin kadın çalışanından imza alarak ve avukatımızı beklemeyerek; koşar adım polislerle birlikte Şubeden ayrıldılar.
İşyerlerimizde, bir gün önceki olaylar sırasında, fiziksel darp uyguladığımızı ve 10 gün rapor almak zorunda kaldığı iddia edilen Şubemizin kadın çalışanını yanlarında getirerek, çıkarılan darp dedikodusunun asılsız olduğunu da kendileri kanıtlamış oldu. Kendilerinin engellendiği ve can güvenliklerinin tehlikede olduğu iddialarında, karşılarında çoğunluğu kadın olan üyelerimizden başka kimse yoktu.
Birkaç saat sonra, avukat ve yanındaki koruma tekrar şubeye gelmiş, Avukatımızla birlikte kendileri ile son derece ılımlı görüşmeler yapılmış, akşam 18:30 sularında ise sabah 10:00’da kahvaltıya beklediğimiz söylenerek, Şubeden birlikte çıkmamız teklif edilmiştir. Ancak, Şubenin Hava-İş’in mülkiyeti olduğunu söyleyerek, gece Şubede konaklayacaklarını bildirmişlerdir. Bu tavırlarının iyi niyet taşımadığı hatırlatılmış, tartışmanın büyümemesi için, Şube Sekreterimiz ve avukatımız emniyete durumu arz etmeye gitmişlerdir.
Emniyet görevlileri ile tekrar Şubeye döndüğümüzde ise yaklaşık 10 kişilik bir gangster grubunun Şube binasının önünde beklediği görülmüştür.
Şubeye birlikte giriş çıkış yapmamız hususunda anlaşarak ve tutanak ile anahtarlar paylaşılarak, Emniyet görevlileri ile birlikte Şube boşaltılmıştır.
30.08.2017 tarihinde ise Şubenin önünde daha da kalabalıklaşmış bir gangster grubu tarafından karşılandık.
Şu anda Ankara Şube Başkanlığı binası önü, gangterleri tarafından işgal edilmiş durumdadır.
Sözde astıkları üye listeleri, hiçbir üyemiz tarafından kontrol edilememiştir.
Bayram tatili sürecini ve kaba kuvvet gösterebilecekleri imajını kullanarak, üyelerimizin gerekli kontrolleri yapma haklarını kullanmalarına engel olmuşlardır.
Bayram tatilinin hemen bitiminde, gerekli hukuki işlemler başlatılacak ve suç duyurusunda bulunulacaktır.
Her yönüyle hukuksuz olan bu süreç, seçimlerin meşruiyetinin kalmadığının açık göstergesidir.
Saygılarımızla
Hava-İş Ankara Şube Yönetimi adına,
Yasin ÖZER
Ankara Şube Başkanı

 Özel Haber / gokyuzuhaberci.com