Irak Havayolları Ankara-Erbil Uçuşlarına Başlıyor

Haftada iki gün  Salı ve Cumartesi günleri gerçekleşecek uçuşlarda Erbil’den kalkış saat  16.00’da, Ankara’dan kalkış saat 18.30 da gerçekleşecek. Ankara – Erbil arası bilet fiyatları 294 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa çıktı.
Irak Havayolları’nın Türkiye temsilciliğini yürüten Miad Tur tarafından yapılan açıklamada, 10 Haziran 2013’te Ankara- Bağdat uçuşlarının başlamasının ardından Erbil için de yoğun taleplerin geldiğini ve iletilen taleplerin Irak Havayolları tarafından olumlu karşılandığını açıkladılar.
Miad Tur , Ankara – Erbil biletlerinin Miad Tur ofislerince satışa sunulduğunu belirttiler.
Miad Tur, yeni destinasyonların açılması için  için de girişimlerinin olduğunu açıkladılar.
Irak Havayolları  İstanbul, Ankara ve Antalya’dan  Irak’taki 5 ayrı bölgeye uçuş gerçekleştiriyor. 
İstanbul-Bağdat arası karşılıklı her gün uçuş yapılırken, Erbil’e haftada 3 gün, Basra ve Necef’e haftada iki gün karşılıklı sefer düzenleniyor. Süleymaniye’ye ise yaz aylarında karşılıklı 2 gün sefer bulunuyor.


Her geçen gün uçak filosunu genişleten Irak Havayoları  Şubat 2013’ten itibaren satın aldıkları yeni Airbus A320-214 tipi uçakları kullanmaya başladılar.
Miad Tur, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği üyesi ve Turizm Bakanlığı A Grubu İşletme belgeli bir kuruluş olarak 2010 yılında faaliyete geçti. IATA üyesi bir kuruluş olan Miad Tur, Devlet Hava Meydanları’ndan aldığı C Grubu Çalışma Ruhsatı ile havalimanlarında Temsil Gözetim ve Yönetim hizmetleri sunuyor. GSA hizmetleri kapsamında  2012 Ağustos ayında Irak Havayolları’nın Türkiye temsilciliğini alarak bilet satış görevini tek basına üstlenen Miad Tur, Türkiye’deki havalimanlarında  Irak Havayolları’nın  Temsil – Gözetim ve Denetim hizmetini de yürütüyor.
Havacılık sektörüne hızlı bir giriş yapan Miad Tur, Havalimanı Yer Hizmetleri kapsamında çeşitli havayollarına Catering, Yakıt alımı, Yer Hizmetleri, Uçak temizliği ve Slot-Permi hizmeti de sunuyor.