İTÜ ile Lufthansa Arasında İşbirliği

TAMAY ZENGİN

İstanbul Ticaret Üniversitesi ve dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa arasında öğrencilerin işyeri eğitimi için protokol imzalandı.

Üniversitede düzenlenen imza törenine İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Şimşek, Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okşan Kibritçi Artar, bölüm akademisyenlerinden Prof. Dr. Hüner Şencan ve Öğr. Gör. Mustafa Emre Taşçı katıldı.

İmzalardan önce kısa bir açıklama yapan Öğr. Gör. Mustafa Emre Taşçı, imzalanacak protokolün üniversite-sanayi işbirliği konusunda önemli bir adım olduğunu belirterek protokolün öğrencilerin işyeri eğitiminin yanında akademik çalışmalara da katkı sunacağını vurguladı. Taşçı, protokolden sonra Havacılık Yönetimi öğrencilerinin bir kısmının hemen işyeri eğitimine başlayacağını, ayrıca gönüllü olarak oluşturulacak gruplar ile Lufthansa’da Geçer’in liderliğinde inovatif çalışmalar, proje üretimi ve makale üretimi için ön çalışmalar yapılacağını söyledi.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer de çok sayıda üniversiteyi ziyaret ettiğini ancak en dinamik akademik kadro ve öğrencilerin İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde olduğunu söyledi. Protokolle işyeri eğitimi ve stajların ötesine geçerek havacılıkta bir eğitim modeli oluşturmak, öğrencilere daha okurlarken reel sektörü göstererek pratik eğitim vermek istediklerini ifade eden Geçer, bu eğitimle öğrencilerin eğitim hayatından sonra kendilerini nelerin beklediğini göreceklerini kaydetti.

İŞYERİ EĞİTİMİNE KATILAN ÖĞRENCİ BİR GÜN CEO OLUYOR

İş dünyasının mezunları işe alırken pratik eğitim almamalarından şikayet ettiğini vurgulayan Geçer, protokolün öğrencilere tecrübe kazandırarak iş dünyasının bu şikayetlerini bitirmeye katkı yapacağını söyledi.

İşyeri eğitimine aldıkları öğrencilere sıradan işler yüklemek yerine Lufthansa’daki tüm birimlerde istihdam ettiklerinin altını çizen Geçer, öğrencilerin çalışırken en üst yönetimle de muhatap olduklarını belirtti. Geçer, eğitimden geçen her öğrencinin bir günlüğüne CEO koltuğuna oturduğunu, o gün şirketin zirvesinde olup biten her şeyden haberdar olduğunu ve bunun öğrenci için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da Geçer’e işbirliği için teşekkür etti. Sektörden çok sayıda şirket ile işbirliği yaptıklarını ancak en az rötar yapmasıyla bilinen Lufthansa ile protokol imzalamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Uzun süreli staj ve işyeri eğitiminin önemine değinen Prof. Dr. Yücel Oğurlu, bunun öğrenciler için bir formasyon olduğunun altını çizdi.

Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okşan Kibritçi Artar da Lufthansa ile imzalanan protokolün çok önemli olduğunu belirterek öğrencilerin üniversite içerisinde aktif çalışmaları olduğunu, Lufthansa ile ilişkilerin bu faaliyetlerin artmasını sağlayacağını söyledi. Havacılık eğitimi bölümünün öğrencilerin enerjisi, akademisyen ve öğrencilerin sürekli ortak projeler üretmesi sebebiyle bir aile gibi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kibritçi Artar, bunun öğrencilerin dinamizmini olumlu etkilediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Geçer ve Rektör Prof. Dr. Oğurlu protokolü imzaladı ve karşılıklı hediyeler takdim edildi.