Lufthansa Grev Nedeniyle 800 Uçuşu İptal Etti

#Gökyüzühaberci “EYLÜL DERGİSİ”

Almanya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lufthansa, pilotların iş bırakma eylemi nedeniyle bugün yapılacak 800 uçuşu iptal etti. İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 130 bin yolcunun etkilendiği belirtiliyor.

Vereinigung Cockpit isimli sendika, şirketle pilotlar arasında yürütülen saat ücretleri konusundaki pazarlıkların sonuçlanamadığını bu sebeple bu gece yarısından itibaren 24 saat süreyle pilotların iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklamıştı. Sendika yaklaşık 5 bin pilota iş bırakma çağrısı yaptı.

Pilotların bir günlük eyleminden hem yolcu uçakları hem de Lufthansa ait kargo uçaklarının etkileniyor.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, iptal olan uçuşların özellikle Frankfurt ve Münih havalimanları çıkışlı uçuşlar olduğu belirtildi.

Bazı yolcular 15 saati aşan sürelerde havalimanlarında beklemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Grev nedeniyle özellikle aktarmalı uçuş yapan yolcuların zor durumda kaldıkları ve uzun saatler beklemek zorunda kaldıkları ifade ediliyor.

Sendika, bu yıl için yüzde 5,5 oranında zam ve yıl sonu enflasyon farkı ödemesi talep ediyor.

Lufthansa sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Görüşmelere en kısa sürede yeniden dönmeyi umuyoruz. Ancak sendikanın taleplerini doğrultusunda bir artışı karşılayamayız” dedi.

Grevler, pilot ve personel eksikliği nedeniyle aralarında Lufthansa’nın da bulunduğu çok sayıda havayolu şirketi bu yaz binlerce uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı.

Yaz başında beri dünya genelinde yine aynı sorunlar nedeniyle yolcular havalimanlarında çok uzun süreler beklemek zorunda kalıyor.

Lufthansa şirketinin güvenlik ve yer personeli de bu yıl ücret artışı talebiyle greve gitmişti.

Son gelişmeler üzere Lufthansa hisseleri borsada yüzde 3,5 oranında değer kaybetti.