Mavi yolculuğun saklı kalmış lezzetleri

Mavi yolculuğun saklı kalmış lezzetleri profesyonel ve amatör aşçıların elleriyle yeniden keşfedildi

Tam 31 yıldır Türkiye turizmine önemli katkılar sunan Akdeniz’in en büyük deniz festivali The Bodrum Cup, mavi yolculuğun lezzetlerini günümüze ulaştıran Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nı bu yıl da gerçekleştirdi. Profesyonel ve misafir olmak üzere iki kulvarda düzenlenen yarışmanın birincileri sırasıyla SILA ve TRIPPIN ekipleri oldu.

Amerikan Hastanesi’nin isim sponsorluğu ve Yalıkavak Marina’nın ana sponsorluğuyla bu sene 31’inci yılını organize eden The Bodrum Cup, 24 Ekim Perşembe günü Metro Türkiye ve Gastronometro sponsorluğunda düzenlediği Mavi Yolculuk Mutfağı Yemek Yarışması’nın kazananlarını açıkladı. Profesyonel ve misafir olarak iki kulvarda gerçekleşen yarışmanın kazananları profesyonel kategorisinde SILA, misafir kategorisinde de TRIPPIN oldu.

Gastronometro Direktörü ve Michelin Yıldızlı restoranlarda görev alan ünlü şef Maximillian J. W. Thomae’nin başkanlık ettiği ve Gastronometro Yönetici Eğitmen Şef Vedat Demir, Sea Garden Resort Bodrum Executive Şef Orhan Demirok ve Bodrum Metro Türkiye Şube Müdürü Orbey Denizoğlu’nun yer aldığı jüri, yarışmacıları yemek malzemelerinin kullanımı, özgünlük, lezzet, sunum, hijyen kriterlerine göre puanladı.

Kapalı kutu konseptinde yapılan yarışmada katılımcılar, kendilerine sunulan kutuların içerisindeki rastgele seçilmiş malzemelerle tekneler denizde seyir halindeyken yemek yaparak, mavi yolculuğun lezzetlerini günümüze yeniden ulaştırmaya çalıştı. Mavi yolculukta zor imkânlarla yaratılan lezzetleri teknelerin kısıtlı yiyeceklerle keşfetmesini amaçlayan etkinliğin jüri üyeleri, katılımcı tekneleri ziyaret ederek tadım ve oylama yaptı. Yarışmanın birincileri, Metro Türkiye Bodrum’dan 3.000 TL değerinde hediye çeki ve Gastronometro workshop kazandı.