YUSUF ZENGİN

Onur Havayolları’nın (Onur Air), Berlin-İstanbul uçuşu öncesi skandal bir olay yaşandı. Onur Air yer hostesi, hakaret ettiği yolcuların uçuşlarını iptal ederek büyük mağduriyet yaşattı.

Onur Air ile ailesiyle Berlin’den İstanbul’a seyahat etmek isteyen Burcu adındaki yolcu, hem hakarete maruz kaldı hem de uçuşlarının iptal edilmesiyle maddi ve manevi zarara uğratıldı. Onur Air’in Berlin Tegel Havalimanı’ndaki yer hostesinin kendisine Almanca, ‘Defol’ dediğini ve çıkan tartışma sonrası da uçuşlarının iptal ettiğine dikkat çeken Burcu adındaki yolcu, yaşadığı mağduriyeti sikayetvar.com’a iletti.

İşte o şikayet yazısı:

Onur Air Yer Hostesleri Saygısız Davranıyor!

2 Ocak 2019 Almanya saati ile 13:35'te Berlin Tegel Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na uçuşumuz vardı. Havalimanındaki yer görevlileri check-in esnasındaki sıra oluşumunu düzenlemedi ve bir saatten fazla süredir bizim sıra beklerken çalışan iki bankodan bankolardan birinin önünde yeni bir kuyruk oluştuğunu ve o kuyruktaki sıradan işlem alındığını gördüm. Bankoya yanaşarak bir saatten fazladır beklediğimizi belirttim ve neden bizim sıradan işlem alınmadığını sordum görevli ise eli ile işaret yaparak sıradaki yolcunun bebeği olduğunu ve oradan ayrılmam gerektiğini söyleyerek ilgilenmedi. Bankodaki yer hostesinden yanıt beklemeye devam ederken o sırada işlemi yapılan yolcu benimle gitmem için münakaşa etmeye çalıştı ben ise yeni sıradan neden işlem alındığını ve bir saattir bekleyen bizlerden neden işlem alınmadığı konusunda görevliden açıklama yapılana dek bir yere ayrılmayacağımı belirttim. Yer görevlisi bu kez kendi kendine Almancada defol anlamına gelen bir sözcük kullandı ve ben Almanca bildiğim için bunu anladım ve bu kez almanca konuşmaya başladım. Hararetli bir tartışma başladı ve o esnada işlemi yapılan yolcu beni iterek hakaret etti. Sırada bekleyen yolcular arasından 2 adet şahidim var.

Çıkan kargaşada bankodaki görevli hiçbir açıklama yapmaksızın ailem ve benim uçmayacağımızı söyledi. Konu ile ilgili isim ve uçuş hakkımızın engellenmesine ilişkin yazıyla birlikte görevlinin ismini istedik hiçbir yanıt alamadık. Sonradan diğer bankodaki görevli kadın durumun mahcubiyetinden gizlice uçuş hakkımızı engelleyen görevlinin isminin M*** olduğunu söyledi. Onur Air'in Berlin Tegel'deki yer hizmetleri tarafından ortaya çıkan bu sıkıntı yüzünden annem, babam ve ben olmak üzere 3 kişinin tatili stres ve panik halinde sonlanmış ve son dakika herhangi bir açıklama yapılmadan uçuş hakkımız engellenmiştir. Başka havayolundan bilet aldığımız için maddi zarara uğramış durumdayız. Onur Air'a hem geri bildirimde bulundum hem de defalarca aradım. Hiçbir yanıt alamadım. Bu teknoloji çağında bu ilgisizlik kabul edilebilir değil.