Özel Havacılık Okulunda Öğretmen Maaşı Krizi!

Özel Gökjet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşandı. Yaşanan öğretmen maaşı krizinden dolayı öğretmenler 4 gündür derslere girmiyor. Okul sahibinin ise bu durum karşısında ilginç bir çözüm üreterek velilerden 2 bin lira istediği iddia edildi.

Doğa Koleji olayı kapanmadan yeni özel okul krizleri ortaya çıkmaya başladı. Bu krizlerden biri de Özel Gökjet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yaşandı. Yaşanan öğretmen maaşı krizinden dolayı öğretmenler 4 gündür derslere girmiyor. Okul sahibinin ise bu durum karşısında ilginç bir çözüm üreterek velilerden 2 bin lira istediği iddia edildi.

Öğretmen Sorunları Bitmiyor

Özel okullarda yaşanan en büyük krizlerden birisi öğretmen maaşları oluyor. Bu konu öğretmenler ile birlikte veli ve öğrencileri de mağdur ediyor. Maaşlarını alamayan öğretmenler derslere girmiyor. Bu da öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra maddi olara büyük emekler ile okula çocuklarını gönderen veliler de mağduriyet yaşıyor.

İstanbul Büyükçekmece’de eğitim veren Özel Gökjet Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine derse girmeyen öğretmenve çalışanlar için ilginç bir teklif yapıldığı iddia edildi. Uzun süredir süredir Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen teşvik ücretini alamadıklarını belirten okul sahibi Mehmet Sait Yılmaz, velilerden iki bin lira daha ödeme istedi. Bu ödeme yapılırsa öğretmenlerin derslere gireceği söylendi.

Okulda öğrencileri eğitim gören veliler ise öğretmenlerin 9 aydır maaş alamadıklarını belirtti. Bu yüzden öğretmenler pazartesi gününden bu yana derse girmediler. Veliler, okul sahibinin toplantı için velileri çağırdığını ve kendilerinden 2 bin lira ücret talep ettiklerini belirtti.