Pegasus Nasıl BolPuan Kazanabilirim? TIKLA

Pegasus Havayolları CEO’su ve Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane Atlas Global’ın geçici süreyle operasyonlarına ara vermesine ilişkin Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada müşterilerin sıkıntılarını bileti aldıkları noktayla konuşarak çözebileceklerini, sektör olarak müşterilerini mağdur etmemek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi

AtlasGlobal tarifeli uçuşlarını 21 Aralık’a kadar durdurduğu haberinin üzerine Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulundu.

Nane, sektör olarak misafirlerini mağdur etmemek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtirken, bilet alanların bilet aldıkları nokta ile iletişime geçmeleri gerektiğini söyledi.

Nane’nin konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle;

“Sektör olarak bu günleri bir dayanışma günü olarak görüyoruz”

“AtlasGlobal dün yaptığı açıklamada durumun nasıl olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Kendilerinin açıkladığı bir durumun üstüne benim bir şey eklemem doğru olmaz. Ama biz sektör olarak bu günleri bir dayanışma günü olarak görüyoruz. Sektör oyuncuları olarak da ülkemizin turizm hamlesine destek vermek ve bu hamlede geri kalmamak için bize düşen her türlü dayanışma görevini yapmaya hazır olduğumuzu biz bizzat ilgili firmaya da ilettik. Bizden beklenen ve bize düşen bir görev varsa yapmaya hazırız. Çünkü turizm olarak ciddi bir ivmelenme içindeyiz. Bu tür sıkışıklılıklarda sektör oyuncuları olarak el birliği ile hareket etmek gerektiğine inanıyorum”

Pegasus Nasıl BolPuan Kazanabilirim? TIKLA

“Talep gelirse uçuşların diğer havayollarına kaydırılmasına olumlu bakarız”

Uçuşların diğer havayollarına kaydırılması konusunda kendilerine böyle bir talep gelirse olumlu bakacaklarını söyleyen Nane, “ Hiçbir zaman misafirlerimizin yolda kalmasını istemeyiz. Çünkü bu misafirimiz sektörümüzün misafiri ve sektörde yaşadığı bir sıkıntı bütün sektörü etkileyeceği için burada herhangi bir oyuncunun sıkıntı görmesi sektörün sıkıntı görmesi olarak görüyoruz” dedi.

Bilet alanların mağduriyet yaşamaması için Nane, “Bileti aldıkları nokta ile birebir konuşarak çözebilirler. Çünkü acente üzerinden alma ile direk alma üzerinden bazı farklar var. Hangi noktadan bilet aldılarsa o nokta ile konuşarak net bir şekilde konuşabilirler” dedi.

Nane ayrıca, “Atlasglobal orta ve uzun vadede ne yapacağını düşünmek için durdurma kararı aldı. Bu süreç sonucunda bize gelecek herhangi bir talep şirketinde kendi kararlılığı doğrultusunda bizim desteğimizi nerde istiyorsa, sektör olarak da misafirlerimizin zarar görmemesi için çalışmaya hazırımız” diye ekledi.

Tavan fiyat uygulaması hakkında “Bu bir prensip anlaşmasıdır. İlgili karar koyucular tarafından karar verilmiştir. Şu an bunun birebir etkisini ölçmem için verilere sahip olmam lazım. İlgili taraf burada negatif bir etkinin olduğunu söylüyorsa, bizim bu söylenen lafa itibar etmekten öte başka bir görevimiz olmadığını düşünmüyorum” diye belirtti

Pegasus Nasıl BolPuan Kazanabilirim? TIKLA

Kaynak: Bloomberg