Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) ve Türk Kızılayı, terör olaylarında yaralanan güvenlik güçleri için Atatürk Havalimanı’nda kan bağış kampanyası başlattı. Pilot ve hostesler, kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.
Atatürk Havalimanı’nda yapılan kampanyanın açılışına İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Sıtkı Zeybel, PİLVAK Başkanı Hüseyin Belpınar ve Kızılay Genel Sekreteri Ayşegül Genç katıldı. Ulutaş yaptığı konuşmada, kan bağışı ile can kurtarmanın yanında insanın kendi sağlığını da kurtardığına dikkat çekti. Sağlık için senede iki kez kan bağışı yapılması gerektiğini ifade eden Ulutaş, kan bağışının hem insani hem de İslam’i bir hizmet olduğunu aktardı.
Kan bağış kampanyasının başlamasının ardından, Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Belpınar, özellikle Güneydoğu’daki çatışmalarda kan ihtiyaçlarımızın artması ve yaralanan güvenlik kuvvetlerine yardımcı olmak maksadıyla kampanya başlattıklarını belirtti. Birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğu dönemde pilotlar vakfı olarak kan bağışı kampanyası yapma kararı aldıklarını ifade eden Belpınar, “Malumunuz olduğu üzere kan vermek çok önemli her şeyini verebilir insan ama kanını canını vermek konusunda çok düşünür. Bu kan vermek çok kutsaldır. Hem sağlık açısından, bana göre sadaka açısından çok önemli bir faaliyettir. İnsan malını bağışlayabilir ama kanını bağışlamakta tereddüt eder” dedi.
Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ayşegül Genç de, Kızılay’ın her türlü afette ve sıkıntılı durumlarda kan ihtiyacımız mutlaka sağladığını anlattı. Güneydoğu’daki sıkıntılı olaylarda da zamanında gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Genç, bu çerçevede yapılan onurlu ve güzel davranıştan dolayı mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Yurtdışına gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Kemal Akgüz, geçerken tesadüfen gördüğünü söyledi. Genelde 2 yılda bir kan verdiğini belirten Akgüz, diğer yolculara da kendi sağlıkları için kan vermelerini önerdi.
Bu arada Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Katında kurulan kan Bağış standına THY pilot ve hostesleri de ilgi gösterdi.